måndag 3 oktober 2011

Randiga bebisbyxor

Å mosters lilla gull! Tröjan stickade jag för 8 år sen till stora systersonen, nu skulle jag ha gjort mycket annorlunda (tex. skulle jag inte sticka en huva till en liten bebbe) men den är fin ändå.

Mönster; Drops byxa i merino extra fine. Den här gången ändrade jag en hel del i mönstret och de passar lilla M som en smäck. Jag gjorde byxorna längre och smalare. Om någon är nyfiken på hur jag gjorde så kan man titta på min projektsida på ravelry. Byxorna har en förvånansvärt bra passform och de är riktigt roliga att sticka. Kommer absolut att bli fler i större storlekar allt eftersom han växer.


Garn; Debbie Bliss Rialto i vitt och limegrönt. Mjukt och maskintvättbart i jättefina färger.


Stickor; 3,5 mm till resåren upptill, 3,75 mm till slätstickningen och 3 mm till muddarna på benen.
6 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Jättefina! Det är sjukt roligt att sticka byxor :)

frisky frog sa...

Ååå, vilken liten fin prins. Att byxorna är toppen gör inte det hela sämre. =)

Garntrollet sa...

Jättesöta byxor. Och en jättesöt bebis! Jag tycker att det verkar som om nästan alla beskrivningar till bebiskläder är för korta på längden! (ja inte själva beskrivningen, utan den färdigstickade saken) Mycket märkligt...

Ja, om halskragar är plagg... :-) Jag vet inte... :-)

Dödergök sa...

Mona! Tack så mycket!

Manduzana stickar! Tack! Ja det är jättekul att sticka byxor det har blivit min nya grej tror jag.

Frisky frog! Ja han är underbar! :)

Garntrollet! Tack! Jag håller med dig, jag vet inte om svenska bebisar är längre eller vad det är som är fel. Nu när lilla M har kommit ut och man kan prova på honom blir det ännu tydligare att de flesta mönster är för breda och korta. Väldigt märkligt.

Clara sa...

Så söt bäbis och så söta byxor!

frida sa...

Hej
Stickar också ett par av dessa baby-byxor, blir mitt andra par. Men den här gången har jag stött på problem (som jag inte kan komma ihåg att jag hade med det första paret). När jag gör ökningarna vid mitt fram så blir det hål?? Plockar upp maskor från varvet innan (på höger-sidan plockar jag upp framifrån och på vänster sidan bakifrån) och det är på vänstersidan det blir hål? Tips? Hur gjorde du dina ökningar? Kan man plocka upp maskor framifrån på både höger och vänstersida?
Har redan repat upp en gång och vet inte om jag orkar repa mer nu...