söndag 16 september 2012

Äntligen! - sjal i Malabrigo lace

 Mönster; Den här sjalen började jag sticka på i vårvintras, länge stickade jag och ännu längre fick den vänta på att blockas. Tanken var att det skulle bli en vårsjal men egentligen passar den nog ännu bättre nu men sina sprakande höstaster-färger. Jag började sticka en randig vanlig trekantssjal från nacken och ner, jag ökade på varje varv i sidorna för jag ville att den skulle bli vid och smal. Efter ett tag blev det dödligt tråkigt med ränderna och då började jag fundera på det här med korta varv och sjalar så då blev det ett gäng såna vilket resulterade i långsmala färgfält i snibbarna (snyggt som sjutton även om det inte syns på de blåsiga bilderna). Avslutningsvis maskade jag av med i-cordavmaskning i den toppenfina torkosa lilla wollmeisehärvan jag fått av Lisa. En glad-sjal rakt igenom. Perfekt för att liva upp en helsvart outfit.

Garn; 1 nystan ceriserosa Malabrigolace och 1 nystan rött Malabrigolace (rester jag hade hemma) kanske 75 g kanske. Sen avmaskade jag med en snutt som jag tror är Wollmeise sock. Kanske.

Stickor; Jag vill säga att det var 3,25 mm så då säger jag det.Tack för all superfin respons på min randiga lilla kofta, ni peppar mig enormt mycket!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg....och passar dej perfekt! Kul med din blogg....som man bara måste titta in på .....lite då o då!

maria carlander sa...

Så enkel, och så grymt snygg. Tokgillar den turkosa i-cordkanten. En riktig dödergökssjal, och en av alla anledningar till att jag älskar det du gör.

Krickelina sa...

Men så vacker! En riktig glad-sjal för en Gök!

Magdalena sa...

åååh, verkligen en glad-sjal! mina favoritfärger dessutom, himmel vilket habegär den väckte nu, hehe... den passar ju dig hur fint som helst, tack så himla mycket för att du delar med dig av din kreativitet på det här sättet ♥ :)

Karin sa...

Hej! Vilken snyggsjal härligt färgval som passar dig perfekt, Karin

Eva-Lena sa...

Jättehärlig sjal i färger som passar dig perfekt!

Anonym sa...

Skönt att du kommer vidare, Det finns glädje trots allt.
Kramar från en trogen läsare.

Malena sa...

Oj, vilken fin sjal! Den passar dig perfekt. Du är en så härlig inspirationskälla - jag har en rosa härva Malabrigo lace som har legat länge... Nu vill den bli en sjal, men med limegrön kant ;)

Unknown sa...

Härliga färger i Din fina sjal :-)

Hälsningar från Eva

Elinor sa...

hej kära göken, tack tusen för all inspiration du bjudit mig på de år jag följt din blogg. Nu har jag en fråga om trekantsjalar: när du stickar dem från nacken, lägger du redan från början upp alla tusen maskor som här konstruerar snibbarna, eller läggs de upp efter hand? Har sett trekantsjalar beskrivna i den härliga Sticka i gamla nordiska mönster av Vibeke Lind, men jag har inte provat att sticka någon ännu. Mönstertips?

Manduzana stickar sa...

Den är så fin med sina starka färger. I-corden blev verkligen pricken över i:et.

Susanna Martelin sa...

Jag läser här ibland, hejhej. Sjalen är hemskt fin. Har du hittat på mönstret till den själv eller finns det någon annanstans?

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer, vad fina ni är! Jag blir så genuint glad av det ni skriver!

Elinor! Det finns massor med beskrivningar på nåtet som talar om hur man stickar en trekantssjal från nacken och ner men jag kan försöka förklara lite. Jag lägger upp ca 11 maskor, sätter en markör efter de 3 första och före de 3 sista dessutom markerar jag mitt maskan. Sen ökar jag på varje rätt varv genom att göra ett omslag innanför de tre kantmaskorna i var sida och på var sida om mittmaskan. Då växer sjalen både på bredden och längden.

Susanna Martelin! Jag har hiottat på mönstret själv men det finns många liknade på nätet, tex på ravelry.

Elinor sa...

Tack så mkt för den beskrivningen, nu ska här stickas ylleschal!

Sara sa...

Jag måste bara säga att du är så vacker!!
Och tack för all inspiration!