fredag 21 september 2012

Icing Swirl Hat

 Mönster; Icing Swirl Hat av Ysolda.(ravelrylänk) Ett riktigt favoritmönster, njutstickning hela världen. Jag har stickat en sån här för några år sen i grå ekoull och den har jag använt så mycket att den är noppig. Jag har avslutat mössan med en kort resår eftersom jag tycker att den sitter lite bättre på huvudet så.

Garn; Helt underbart men namnlöst garn som jag vann i garnlotteriet i Rättvik. Garnet kommer från VisaLisa och hon vet inte heller vad det är för något. Det är tjockt, entrådigt, rundspunnet och merinomjukt fast lite mer glansigt. Färgen är helt ljuvligt toksnygg och passar jättebra till min nya höstjacka. Jag gissar att ca 70g gick åt.

Stickor; 5,5 mm.


6 kommentarer:

Anna sa...

Hej här kommer en vild chansning. Det kan vara ett garn som kommer från mig, vilket är ekoull i en brungul nyans som jag har färgat. Till Lisa kom det genom ett garnbyte! Kanske, kanske inte! Men kul att det blev en så fin mössa!

Manduzana stickar sa...

Åh, den är galet snygg och passar dig verkligen.

Anonym sa...

Håller helt med Manduzana, toksnygg!!
Iréne i V-ås

Maria sa...

Passar finfint till din hårfärg också

Dödergök sa...

Anna! Nä men det låter troligt, vad kul om det nu skelle vara så! Jag tycker nämligen att garnet påminner om ekoullen från M&K och färgen känns handfärgad, jätte jätte fint!

Manduzana stickar! Tack så mycket!

Iréne! Tack tack!

Maria! Tack så mycket! Nu skulle jag självklart vilja ha en ny sjal att matcha med också.

Linda sa...

En riktigt härlig mössa, precis en sådan man behöver när det blir mörkt och kallt.

Ja, höns är sannerligen helt galet beroendeframkallande. Det finns ju så många fina och charmiga raser och de är ju så obeskrivligt söta! Jag ska se om jag kan få en bild på mina nya små telingar i helgen, de är snabba och svårfångade! :)

Dvärgkochiner är kanske små, men de är tuffa så vem vet, Holger kanske klarar att hålla koll på även de lite större hönsen.