måndag 31 december 2007

The return of the gröna mössa

Kommer ni ihåg den här bitchiga bruden i grön mössa?
Nu är hon tillbaka. I samma mössa fast den här gången stickade jag på stickor nr 2 mm (som det står att man ska göra) och jag gjorde de räta makorna vridna. Återstår bara att se hur stor den blir den här gången efter en stunds användning. Men favvo-mössa eller ej, den här gången stickar jag inte om den! :) Lika fin är den hur som hellst andra gången gillt.
Min Candle flame shawl fladdrar i vinden. Jag stickade min på stickor 3,5mm i det fantastiska Malabrigo lace garnet som jag redan tjatat och åter tjatat om. Färgen heter Glaced carrot och jag måste tacka Agata för färgvalet, det var du som övertalade mig om att välja orange och jag är så tokigt nöjd! Tack! Jag har (såklart) ändrat lite i mönstret, jag har börjat med att sticka tre aviga mellan varje ljuslåga (istället för 2 som det står i orginalmönstret) och på slutet har jag stickat fyra aviga mellan för att undvika"snopp-sjals-syndromet" dvs. en smal sjal som hänger ner som en snopp på ryggen. Nu fick den mycket trevligt långa snibbar. Det gick åt lite mindre än 100 g av garnet och jag tänker behålla min bubblig och oblockad. Jag älskar färgen och den lite ojämna färgningen.
Jag tänker passa på att önska er ett Gott Nytt år!
Imorgon återkommer jag (om inte mitt internet fortsätter att strula vill säga morrrrrr) med obligatoriska best of 2007 listor och annat trams. Ikväll blir det strumpstickning för den här göken i min ensamhet. Obs! inte så tragiskt som det verkar, jag har valt det själv.
Kram kram!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Enormt vacker sjal!!
Nu blir jag verkligen inspirerad att sticka Candle flame jag med, ojoj!

Mössan är urläcker den med!

Gott nytt år!

Agata sa...

Oj, var färgvalet min förtjänst. Inte konstigt att jag tycker att den är jättesnygg då! ;-) Gott nytt!

Anonym sa...

ilken vacker Candle Flame! Jag gillar ändringarna du gjort, och Agata har gjort ett utmärkt jobb med färgvalet :)

Anonym sa...

Jättesnygg mössa! Och sjal! :-)

Ha en trevlig nyårshelg.

Åsa sa...

Den är så otrolig snygg. Och garnet är helt makalöst. Har lagt upp ett litet lager och mer lär det bli. Ha en go nyårsafton./Åsa

Anonym sa...

Åhhh...blir alldeles ha-galen när jag ser din vackra shal!
En liten undran..? Var finns detta garn att köpa? Det är otroligt fint!

Anonym sa...

Gott nytt år!
Sjalen är bara hur snygg som helst. Måste göra en själv 2008. :)

Anonym sa...

Åååååååhhhh, så underbar snygg sjal! Är det mönstret skitsvårt eller? Jeii, du såg min stickning, jag hoppades att du skulle göra det, jag ville visa att jag faktiskt kommit igång lite. Visst är jag duktig, börjar lära mig att se var och vad jag gör fel nu , men har säkert repat upp tre gånger mer än jag stickat. Det ska bli en halsduk är det tänkt, den kanske blir klar till sommaren. Gott nytt kreativt skapande 2008!

Annelie sa...

Himla snygga saker! Det bara bubblar upp "vill ha" i hela mig.
Gott nytt år!

Anonym sa...

Jätteläcker sjal i en härlig färg!

Vill passa på att tacka dig för mönstret på muddarna i Silkealpaca. Du räddade min jul då det blev några sista-minuten julklappar! Tack snälla!

Dödergök sa...

Oj vad med kommentarer tack så mycket !!!
För de som undrar så har jag köpt mitt malabrigo garn via Yll o Tyll:s webbshop men det finns fler återförsäljare i sverige. Har man inte klämt på lite malabrigolace så har man en stor upplevelse framför sig kan jag ju säga.. ;)

Nu har jag tappat bort min länk till candle flame shawl mönstret med det är bara att googla som ungarna brukar säga! :) Mönstret är löjligt lätt när man kommit igång men kanske lite klurigt att lägga upp eftersom hela sjalen börjar i en enda maska, men när mönsterrapporterna sitter så är den jätteenkel och jag tycker att den passar en nybörjare bra eftersom man bara upprepar samma mönster hela tiden. Jag ökade ju på min på breddengenom att ha fler aviga maskor mellan ljuslågorna på det sättet kan man anpassa den efter tycke och smak. Då lägger man helt enkelt upp det antal maskor man vill ha emellan plus en när det är dags att öka i sidorna.

Strumpstickan sa...

Häftig grön färg och jättefin sjal! Gott Nytt År!

Catharina sa...

*gasp* Vilket otroligt vackert Candle Flame-exemplar, finaste jag sett! Jag sitter och googlar på sjalen för att jag vill försöka, men jag är ingen van stickerska och förstår inte vad som menas i den fåordiga, engelska instruktionen. Tycker det verkar som att de menar att man skall göra sidoökningarna genom att lägga upp helt nya maskor "utanför" stickningen? (Till skillnad från att öka innanför ett par kantmaskor.) Stämmer det? Och isåfall hur - jag fattar inte! Och inte fattar jag hur de menar att man skall göra avmaskningsbården heller:'(

Här är beskrivningen som jag läser så att ögonen blöder, men inte blir jag klokare för det... Snälla gök, kan inte du göra en bloggpost och förklara, jag tror det är många som stupar på just de här två frågorna, att döma av sånt som kommer upp nu när jag googlar i natten... Pretty please?