tisdag 1 januari 2008

Dödergök summerar och hoppas på framtiden


Hur var det nu det där med 2007 egentligen? Vad var det för ett år?
Jag älskar att göra listor, utvärdera, jämföra och planera. Men med en skruttig internetuppkoppling som beter sig som något gammalt trött telefonmodem från början av 90-talet och förkylningen från helvetet så nöjer jag mig med en förkortad variant av årskrönika.
Bäst 2007
Att familjen fick en ny bäbis så klart, en hispig 6 årig gammal gubb-bäbis med dålig andedräkt och galet tidiga morgonrutiner. Tänk vad lätt det är att förälska sig i en hund. Charlie är nog det allra bästa med 2007.
På andra plats kommer nog bloggen, jag började blogga för min egen skull för att hålla reda på mina projekt och mina tankar, aldrig hade jag ens kunnat drömma om så mycket rolig respons och så många trevliga bloggläsare. Ni rular bara så att ni vet det!
När jag skummar igenom min lista över färdiga objekt från året som gått så ser jag mycket kul och mycket nytt. 68 projekt blev det till slut, inte dåligt! Jag kommer att spara några som bäst of 2007 länkar och allt finns ju kvar i mina gamla inlägg.
Roligast är nog att jag kommit över min barriär för engelska stickmönster, och det med råge. I somras stickade jag efter engelsk beskrivning för första gången och nu känns det inte alls läskigt längre. Mer som en utmaning och utmaningar mår hjärnan bra av.
2008 hoppas jag på;
Nya utmaningar, gärna i form av lite större projekt, koftor och tröjor. Gärna någonting tweedigt och flätstickat till mannen.
Jag vill sy jackan till mina tvåändsstickade ärmar och förressten vill jag sy mer över huvud taget.
Jag skulle vilja lära mig spinna och så skulle jag vilja hitta någonstans att dreja för det var alldeles för länge sen.
På det mer privata planet hoppas jag på mer roliga jobb och mindre ont i halsen. Hundvalpar och att mannen ska hitta ett jobb som gör att han kan bo hemma hela tiden.
Mest önskar jag att alla ska få ett lite bättre 2008 och att fler ska unna sig en lugn stund mitt i det där stressiga livet.

4 kommentarer:

Tina sa...

Det låter som om 2007 har varit bra - med en sådan sötnos till familjen måste det ju vara bra! :) Och lycka till med dina förhoppningar inför 2008!

maria carlander sa...

Gott nytt år på dig också!
Din blogg är full av inspiration..
Med önskan om mycket garn och mjuka drömmar under 2008!

Eva i Halmstad sa...

God fortsättning på dej, en hund kan förändra liv, har ju fått min första i år och de är ljuvlikt.
Ha de bra på dej,
Eva.

Hedgren sa...

Tycker jag var en ödmjuk önskan inför det nya året och jag hoppas den går i uppfyllelse!