onsdag 14 januari 2009

Chevalier mittensMönster; Chevalier mittens från MadeByMyself. Innan jul var de här vantarna på allas bloggläppar, det känndes som att alla stickade dem. Och tacka sjutton för det för både vantarna och mönstret är fantastiskt. Mönstret är inte helt lättläst utan lite lagomt utmanade och det är inte ett nybörjarmönster utan det lämnar en hel del upp till var och en att lista ut själv.
Jag älskar de smarta övergångarna mellan olika partier i mönstret, hur slätstickningen bildar en ram runt framsidan. Jag är kär i de långa skaften och den vackra tumkilen, för att inte tala om den rundade toppen. Snabbstickade är de också, jag vill sticka ett par till alla jag känner.
Garn; Dubbel Drops alpaca, 103 g. Om du inte har provat att sticka med det här garnet dubbelt kan jag rekomendera det varmt, det kommer till liv på ett helt annat sätt, maskorna blir jämna och luddet i alpacan lyfts fram på ett väldigt vackert sätt. Jag är mycket nöjd med mitt garnval, synd bara att det behövdes liiiite liiite mer än två nystan. Jag rekomenderar att väga nystanan först, kanske väger de 103 g tillsammans om inte kan man kanske skippa ett par varv på den inledande resåren.
Stickor; Strumpstickor i trä från hemslöjden storlek 3,5 mm men de är egentligen mer som 3,75 mm, helt perfekt för det här garnet.
En bonusbild på mycket hemstickad gök, koftan skall bloggas å det snaraste, om man är nyfiken på den kan man läsa lite mer på Harry Potter KAL-bloggen.
9 kommentarer:

Ingalill sa...

Snygga vantar!

Ladde hem mönstret för en stund sedan efter ett besök på en blogg någonstans.

Skall testa Drops-garnet. Tack för förslaget.

Anonym sa...

Jättefina vantar!

Jag stickar par nr 2 nu, min mamma ska få dem i födelsedagspresent. Sen måste jag ju ha ett par själv också. :-)

Tvärslå sa...

Åååh du får gärna känna mej känner jag för jisses va de där är superfina,färg och mönster och rubbet.
Underbara helt enkelt.

Linda sa...

Jag håller med! Jag älskade att sticka mina - både mönster, stickstorlek och resultat tyckte/tycker jag var kanon!

frisky frog sa...

De blev väldigt fina!

Anonym sa...

SNYGGA vantar i superfin färg !

Dödergök sa...

Tack för kommentarerna! Det märks att det här är väldigt populära vantar och designern ska ha allt beröm. De är en riktigt njutbar stickning.

handarbetaren sa...

Du är verkligen duktig.

Monica Hansen sa...

Snygga vantar!