torsdag 15 januari 2009

Ginny-koftanMönster; Mitt eget Harry Potter-inspirerade uppifrån och ner mönster med en fläta över oket. Jag är jättenöjd med uringningen och det var kul att klura ut hur jag skulle göra för att få en uringad uppifrån och ner-kofta. Det är snyggt med vågräta flätor men pilligt, jag ska absolut göra det igen. Knapparna är superfina nästan antika pärlemoknappar som jag köpt i antikaffär och på loppis.
Garn; Loppisfyndat 2-trådigt ullgarn och rester ur samlingen. Ca 180 g till en lagom lång kofta med kort ärm.
Stickor; Knit Picks Harmony Wood rundsticka 3,25 mm8 kommentarer:

Sunna sa...

Den blev ju kanonfin, skulle vilja ha en själv, tycker om modellen.

stora lilla j sa...

hur snygg som helst ju! Och kul att få se livebild på vantarna!

maria carlander sa...

åh, nu blir jag jätteinspirerad till att sticka en egen uppifrån-å-nedkofta med korta ärmar, med tvåtrådig ull från samlingen!
Har du nåt tips på en bra grundmodell att utgå ifrån/lära sig av, och hur gjorde du för att få den urringad?

kram!

Anonym sa...

Vilken fin blogg=) Lär mamma att hitta till bra stickbloggar.

herr avig / mr purl sa...

Super! Återigen imponerad - uppifrån och ned...

Anonym sa...

Antingen sprutar det stickade plagg ur dina stickor.. (har du såna som mamma Weasly har, som stickar av sig självt kanske?) eller oxå har du minst 30 timmar på dina dygn? Fattar inte hur du hinner producera så mycket snyggt?! Men det handlar väl om prioriteringar kanske..;)

Finfin! Kanske kan du sticka en till och skicka till Hermione Granger, så får den vara med i sista filmen!! :D

Dödergök sa...

Hej på er!
Kul att ni gillar min kofta, jag har redan haft den ett par gånger till jobbet och den är supermysig, varm men inte för varm, fin men inte för fin för jobbet.

Fröken C! Jag har inga bra förlagor att tipsa om men jag använde mig av tipsen i Bonniers stora bok om stickning för att få till en uringade uppifrån och ner tröja. Den boken är mycket roligare än vad man först tror när man ser den. Jag köpte den på bokrean förra året och jag är jättenöjd.

Anonym sa...

Så fin koftan blev! :-D

Hade helt missat denna Harry Potter-inspirerade värld av stickning - den ska utforskas vidare så tack för tipset och inspirationen!