söndag 8 februari 2009

Hur går det för den där Göken egentligen?

Jo rå rätt bra faktiskt.

Mina brudvantar "Merry me mits" är nästan färdiga. Lite mer broderier bara, ska försöka bli klar med dem ikväll. Jag gillar verkligen smygmaskvirkningens struktur, det är spännande att experimentera med en ny teknik. Det vävda bandet har jag köpt på hemslöjden i Falun i somras och jag visste väl att de skulle komma till användning någonstans någongång.
Brudkoftan är det lite värre med, jag är bara inne på första nystanet än så länge men det lossnar säkert snart. Garnet är som en dröm iaf och jag är så nöjd med mitt beslut. Ribb och slätstickning blir det med lite puffig smal ärm.

En rosa fluffig sjal är på gång också, än så länge är det rätstickning som gäller men det kan nog bli en kant av något slag längst ner. Jag har små glaspärlor i exakt samma färg också som ska få vara med så småning om.


Ett par fingervantar i hemlisrester är snart klara de med. Garnet är cottonwool från Gepard och det är så mjukt och färgerna är så citruskrispiga och fina. Perfekta vårvantar, för trots all snö jag var ut och skottade i morse (och som fortfarande vräker ner) går vi mot ljusare tider med sjumilakliv.13 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Gud i himlen vad du är flitig. Det var länge sen jag skrev en kommentar i din blogg men jag kikar alltid in och beundrar det du gör.
Grattis till blivande bröllop.

Rosenvante sa...

Jisses vad du hinner med. Är det inte svårt att ha så många stickningar på gång samtidigt.
Här på Gotland är det grönt, blött och blaskigt. Hade hellre haft kallt och snö än detta. Men som sagt våren kommer med stormsteg.

fale artut sa...

Dina brudvantar är riktiga höjdare!
SÅ trevligt att få vara med i dina planering- och skapartankar!
Generöst, Göken! All Lycka!

Clara sa...

Håller med de övriga, jag förstår inte hur du hinner med alla stickningar! Och fina blir dom allihopa. Smygmaskvirkning ska helt klart skrivas upp på min att lära mig lista.

Blipp sa...

Smygmaskvirkade vantar kan jag ge mig själv i pappersbröllopspresent kanske. Snyggga

annas alster sa...

Vad fina dina vantar blev! Gjorde du en tumkil på dina? De såg ut att ha bra passform...

Clara sa...

Jag vill också sticka en till! En grön... i muskat... precis som du!

SF sa...

Vantarna blev jättefina. Jag måste pröva att virka vantar någon gång. Det är spännande att följa dina bröllopsplaner.

Mian sa...

Åh vilka läckra karamelliga grön-gula fingervantar!

handarbetaren sa...

ljuvliga vantar. båda paren.. du är verkligen snabb!

Kristina sa...

Häftigt med brudvantar och allt annat du gör inför bröllopet! Mycket inspiration antar jag?

Elin sa...

fina saker! Särskilt smygmaskvantarna.
Och så en rolig sak som jag såg igår..I senaste numret av Studieförbundet Vuxenskolans tidning impuls så är det en artikel om garnhantverk och under rubriken Stickning på internet-bloggar så lägger man upp en länk till din blogg! Kul va!

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer!
Egentligen är jag inte så flitig som det verkar, mycket har legat på sparlåga här hemma den senaste tiden. Jag stickar för att överleva helt enkelt i ett kaos av snickare och bråte, men nu är de klara och för hoppningsvis ska lägenheten börja likna ett hem igen.