fredag 28 december 2018

Mistel och rosor

 Mönster; De senaste åren har jag stickat väldigt många små plagg, inte för att jag känner så väldigt många små människor utan för att det är ren terapistickning för mig. Det är väldigt tillfredsställande att få en idé, rota lite bland resterna i garnskåpet och sen ganska snabbt se resultatet.
De här två koftorna är nog de jag är mest nöjd med i år när det gäller de här små projekten, de var väldigt roliga att sticka och resultatet blev så fint. Dessutom finns det massor med utvecklingspotetial så det kan nog bli några fler när andan faller på.
Jag har utgått från mitt eget mönster Lilla Sundsjön för ungefärligt maskantal och konstruktion, koftorna är stickade nerifrån och upp med klippmaskor mitt fram. Storleken är ca 6-9 månader.

Den gula koftan är inspirerad av Pia Kammeborns sockor Längtan till Gotland  och naturligtvis de traditionella gotländska rosor som Pia hämtat sin inspiration ifrån.

Den röd/rosa koftan har också en traditionell bladranka på oket som jag i efterhand sytt fast pärlor på (fast bara på framsidan) för den fick mig att tänka på mistlar.

På den gula har jag stickat belägg (kan man kalla det infodringar på svenska kanske?) för att dölja klippkanten men på den röda har jag bara klippt, kanske syr jag fast ett band på insidan senare om jag hittar något passande.
Kokosknapparna köpte jag på rea från Stoff o Stil.

Garn; Jag har bara använt rester. Bland annat Kampes 2-trådiga, Rauma finull, Ateljé Norrgårdens 2-trådiga mohair och Sandnes Tove.

Stickor; 2,5 mm till resårer och 3 mm till resten.

5 kommentarer:

Heidi sa...

Som alltid imponeras jag av din förmåga att inspireras och göra något unikt. Att du är så duktig på att sticka för barn, på ett sätt som bara kan beskrivas som gulligt utan att vara för sött.

Att kunna sätta ihop färg och mönster på ett sätt som du gör är inspirerande att se!!

Monstermønster sa...

Nydelige! Lekkert med de små perlene på mistelteinen, og fargene sammen.

Eva S sa...

Så fina små koftor!

Unknown sa...

Finns det mönstet med rosor till en vuxen troja? Skulle så gärna vilja sticka den,

Jessica sa...

Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min man lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i 3 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en research på internet och hittade en sida där jag såg att Dr Ellen, en trollformel, kan hjälpa till att få tillbaka älskare. Jag kontaktade henne och hon gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta Dr Ellen, en kraftfull förtrollningsledare för lösningar

1) Returnera pojkvän

2) Återförena man eller fru

3) Om du har mardrömmar

4) Botemedel mot hiv och hepatit

5) Kraftfull magisk ring

6) Lycka till

7) Brytande av besatthet

Kontakta EMAIL:ellenspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsappa honom +2349074881619