söndag 25 maj 2008

Sockor och pulsvärmare

Jag upptäckte till min stora förvåning att ett utav mina mönster, mina silkealpaca muddar med spets, har valts ut till ett utav Junis mönster i Stickameras Pulsvärmarklubb. Supersmickrande och lite läskigt på samma gång, men mönstret ska stämma jag har korrekturläst det igen och stickat det två gånger.
Min majsocka växer, med lite fart på stickorna så borde de hinna skickas till kusinen innan studentdagen. Junimönstret "Clover" är väldigt fint tycker jag och jag längtar efter att sätta igång med dem men först ska jag ta och avsluta en del grejer.
Jag är ju med i pulsvärmarklubben också men jag har inte stickat så många av mönstren. Jag har gillat allihop egentligen men jag vet inte varför det inte blivit så många stickade för min del.
Nu har jag iaf stickat ett par "Ankfötter" dvs majmönstret och de är så söta. Jag tror att jag ska spara dem och ha dem på lut om man skulle behöva ge bort någon present någon gång.

Igår gjorde jag det ultimata loppisfyndet, jag köpte en ny vävstol. En mattvävstol med 8 skaft och 8 trampor och 120 cm vävbredd. För 300 spänn! Jag har redan monterat upp den hemma hos mamma, nu ska här vävas drälldukar och ripsmattor! :)

8 kommentarer:

desiree sa...

Grattis till vävstolen! Det ska bli spännande att se vad du kommer att väva.

Efwa - Medea sa...

Vilket fynd!! Jag har en hopplockad vävstol som står hos mina föräldrar. Men när vi flyttar till Provence ska jag ta med den och börja väva mattor o annat kul!
Ska bli spännande att se vad du kommer att väva.

Kamilla sa...

Åh, vad stickar du Ankfötterna i för garn? jag är sugen också men kluven när det gäller garnval. Clover sockorna har jag redan börjat med, såklart (: Synd att svart är svårt att fotografera på ett tillfredställande sätt men det ser jättefint ut (:

antfarm sa...

Grattis till vävstolen! Blir det några julklappar till mig;)?

Anonym sa...

Jag har utmanat dig på min blogg//Klockarbarn

Byian sa...

Vad roligt med pulsvärmarna, dina mönster sprider sig. Och grattis till vävstolen, dunderpris om den är i bra skick. Jag skänkte bort min på blocket förra året efter att ha tittat på den i fem år utan att sätta ihop den. Den var urantik och jättestor och hade allsköns roliga tillbehör. bla hemmagjorda skedar.

miastick sa...

Wow vilket fynd! Önskar att jag hade plats för en vävstol. Jag har tänkt försöka gå med i någon vävklubb här omkring och lära mig. Men det får nog vänta några år. Längtar efter den optimala trasmattan!
Jag sitter just nu och stickar dina muddar, de är jätteroliga att sticka :) Tack!

Dödergök sa...

Hej alla!
Jag är väldigt nöjd med mitt vävstolsköp hittills iaf, vi får se när jag dragit på den första varpen.
I vävstolen här hemma bor det en gardinvarp som verkligen vill bli vävd nu på sommarlovet. I den nya vävstolen ska det vävas ripsmattor.

Kamilla! Jag stickade ankfötterna i Indiecita alpaca på stickor nr 3.