söndag 22 juli 2007

Bytessjal, långstrumpor och bikini

Ja som ni ser är det inte lätt att fota sjalar så att man ser hur de ser ut. Jag kom fram till att jag hade behövt en fotomodell eller en tvättlina för att den skulle komma till sin rätt men så här blev den iaf. Mönstret kommer från garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=21&lang=se och orginalet är gjord i alpaca. Min sjal är stickad i Lanett baby merinoull och den är väldigt mjuk och förvånansvärt skir fast garnet är så pass tjockt och jag stickade på stickor 4. Jag blev kär i det här mönstret efter att ha sett Å:s rosa alpaca variant och jag är nöjd med resultatet. Den är rolig att sticka och mönstret är lätt att lära sig utantill. Hoppas att den ska falla min sjalkompis i smaken också!
Stor är den! Den räcker över hela mitt stora sovrumsfönster och när man har den över axlarna täcker snibben hela ryggen, men eftersom den är så pass tunn funkar den att ha knuten runt halsen också.
Ja och så ett litet sockmontage. Det var roligt att göra någonting annorlunda. Det här var första gången jag provade på toe-up modellen av socka och det blev snyggare än vad jag trodde att det skulle bli, hälen är riktigt fin tycker jag. Jag använde två nystan Fabel, färg 903, från Garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=Fabel och det räckte till två riktigt långa sockor med uddkant och allt. Det här är det första självrandande garn som jag verkligen tyckt om också så mer Fabel blir det i framtiden, det är ju sjukt billigt också bara 21 spänn per nystan!

Nej nu drar jag och badar, jag har sytt om en baddräkt till en mycket trevlig bikini idag och nu är det hög tid för ett premiärdopp (för bikinin alltså inte för mig jag har badat en hel del trots tråkigt väder). Simma lugnt!
En liten bikiniskymt...


7 kommentarer:

Clara sa...

Vilken fin sjal! Tycker att din sjal blev mycket finare än garnstudios variant.

Anonym sa...

Jag håller med - din version är mycket finare än originalet! Wow!!
Nu ser man ju vilket vackert mönster det faktiskt är!

Dödergök sa...

Tack så jättemycket! Jag som tyckte att bilderna blev riktigt dåliga för den är jättefin i verkligheten, jag ska försöka få till en bättre bild till bytesgalleriet.

Åsa sa...

Sjalen blev jättesnygg och betydligt snyggare än orginalet. Din mottagare kommer att bli jätteglad.

Anonym sa...

Jättefina grejer som vanligt liksom :)

Tänkte fråga om du som kan sticka (eller kanske nån annan här) kan hjälpa mej och se vad det är för slags stickande på ett par vantar som jag lagt ut på ett par urkassa bilder i min blogg ? http://blogg.aftonbladet.se/2814/perma/478531 Enormt tacksam hur som haver..

Anonym sa...

Hejs o tack för att du kollade på de taskiga bilderna, jag har fixat in några fler som är lite bättre.

Agata sa...

Jäklar, vad du är aktiv! Knappt hinner man åka iväg på semester två veckor så har du stickat för drottning och fosterland. För att inte glömma bakning och plantering och bad! Du är som en kreativ duracellkanin! Jättefint blir det också!