onsdag 4 juli 2007

Stickinspiration

Just nu flödar stickinspirationen, det var längesen jag kände mig så här kreativ. Det är roligt men samtidigt lite pressande, det känns som att jag vill få ur mig alla de här tankarna och idéerna innan de försvinner ut i tomma intet. Men jag har åter igen satt upp lite regler för mig själv om vad jag behöver sticka klart för att få börja på något annat. Den tokrosa mohairkoftan är snart klar som ni ser, den ska ha lite avslutning kring ärmkanterna och kanske en knapp sen är den klar. Den är min nya älskling och jag vet att den kommer att användas ofta och mycket.
Just nu inspireras jag mycket av engelska deckarserier på tv (missa inte miss Marple idag på fyran kl 20) igår drällde det av vackert stickat i det mördande Midsommer minsann! Jag gillar den där påklädda men kvinnliga looken, en helyllevamp i fotriktiga skor!
Här har vi lite mer konkret inspiration; födelsedagsboken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt av Lene Holme Samsoe var verkligen så alldeles underbar som jag hade förväntat mig (när den äntligen kom) och jag skulle i stort sett kunna sticka alla modellerna i boken. Mycket 40-tals inspiretat i just den där helyllevamp-stilen. Väl värd sina 150 kr på adlibris. Den lilla utställda bomullsjackan i senaste Allt om handarbete känns också väldigt mycket som jag, men jag skulle nog göra den lite längre och i svart eller mörkbrunt och använda den som höstjacka.
Annars inspireras jag som vanligt av naturen och popmusik och fågelsång!
Blommande koriander i pressglasvas, ibland behövs det inte mer!

4 kommentarer:

Byian sa...

Sent omsider fick jag mina böcker. Funderar på det skogsgröna linnet i den kvinnliga och romantiska boken :-)
Alltid så trevligt att läsa din blogg med alla fina bilder och dagsaktuella uppdateringar

Hedgren sa...

Vilken ljuvlig kofta! Så kvinnlig i modellen, och vilken färg!!!!

Anonym sa...

Och bara 141 kr på bokus!

Bluewhiskey sa...

En sådan där tror jag att min syster skulle älska också faktiskt, speciellt färgen. Men vad tusan, jag har projekt så det räcker och blir över ett år framåt minst.. Tittar in hit lite då och då för att få inspiration när jag själv stannat upp, du åstadkommer alltid en massa kanonalster!
Ha det gott och sticka lugnt :)