onsdag 18 juli 2007

Utflugen gök

Jag har varit utflugen ett par dar, men nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå igen. Mannen har varit borta på jobb igen och min pappa är på fiskeresa så tanken var att mamma och jag skulle rå om varandra i ett par dar. Det blev både si och så med den saken men lite myspys har vi minsann haft. Bla. har vi plockat jordgubbar, grillat och gått i skogen. Bilderna ovan kommer från min mammas trädgård och jag har samlat några av mina favoriter; Louise Odier tillsammans med jättedaggkåpa, Vit Blågull (min absoluta favorit med en otrolig doft som jag dragit upp från frö), perenn Fingerborgsblomma, Skärflocka, vit Doftpion och Kungsmynta.
Det har varit lite tunnsått med kattbilder i den här bloggen och det måste ju åtgärdas, särskillt när man har världens vackraste och gosigaste fotomodell. Sudden är Måddestys son och han bor hemma hos min mamma, hon har en flatcoated retriver också men hon låg mest under sängen (det åskade) så hon var inte lika villig fotomodell.
När jag kom hem fick jag ju lov att inspektera lite i mina grönsaksland, det växer så att det knakar. Bondbönor är så vackra tycker jag och goda! Ikväll tror jag att den blir en bondbönspesto med mycket vitlök och citron.


Jag har inte bara ägnat mig och mat och naturupplevelser jag har stickat på min tvåändsstickning och bytessjalen är så gott som klar, den ska bara torka. Den blev stor och mycket skirare än vad jag befarade, hoppas att mottagaren blir glad, jag tror att jag är nöjd iaf.


Dagens musiktips är inget musiktips alls utan en talbok, det är aldrig så roligt att städa som när man lyssnar på Astrid Lindgren när hon läser Pippi Långstrump. Vilka underbara barndomsminnen som bara väller fram, å vad jag älskade Pippi när jag var liten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken vacker sjal man får se en skymt av där! :-)

Och blommorna är underbara!

Byian sa...

Vilka vackra bilder du visar och vilken tjusig katt. Det är ju ett måste med katt i stickblogg, ska själv introducera mina kisar någon dag.