fredag 11 januari 2008

Det gör ont att göra slut, även om det bara är med en tidningJa så var det gjort då. Jag har sagt upp min Allt om trädgård prenumeration. Nu känns det lite tomt och ångestladdat, men ändå bra. Jag har prenumererat på den tidningen i säkert minst 5 år och det har alltid uppstått små glädjetjut när den legat i brevlådan. Men på senaste tiden har det bara varit mutter från min sida och tidningen har legat nästan oläst i veckor (förutom om Hannu eller Lena Israelsson har skrivit något). Jag tycker att den har blivit så ful! Den ser billig och oseriös ut.Trista texter och oinspirerat tjafs. Ja jag vet att jag är en snobb, men jag förväntar mig en viss kunskapsnivå och ett visst mått av stil från en trädgårdstidning. Jag vill att de som skriver tidningen ,eller åtminstånde de som blir intervjuade, ska kunna mer än vad jag kan. Nu till nästa problem, finns det någon trädgårdstidning i Sverige som är värd att prenumereras på? Jag funderar på Drömhem och drömträdgård, handlar den tillräckligt mycket om trädgård? Någon som har några erfarenheter av den eller någon som har något annat förslag?

Jag gillar glassiga inredningsmagasin typ Lantliv, med fin layout och inspirerande reportage.

Men jag har ändå höga praktiska krav på en trädgårdstidning, jag vill läsa om nyheter, odlingsmetoder och väldigt mycket om grönsaker. Jag vill att tidningen ska vara anpassad efter svenska förhållanden och inte bara innehålla inköpta reportage från England. Jag vill ha tillbaks gamla Allt om trädgård med andra ord!!!! Buhu buhu (som mannen brukar säga).

Jag tror att jag bestämt mig för "mormorstema" på mitt grönsaksland i år. Dags att börja skriva frölistor med andra ord. Yes å yes (som dr Bombay skulle ha sagt).

I natt när jag inte kunde somna beställde jag garn. Superlyxigt sockgarn, mellanlyxigt sockgarn ,billigt sockgarn och grön alpaca till min kofta. Så kan det gå.

9 kommentarer:

Kajsa sa...

Hundan åsså (på Trelleborgska...) Jag som precis köpt en prenumeration på Allt om Trädgård i julklapp till sambon som läser till landskapsingenjör! Jaja, han får avgöra själv efter 7 nummer...

Anonym sa...

Tänk vad mycket man kan göra nattetid. Hoppas du blir nöjd med ditt garn.
Monica

Anonym sa...

Ett av årets nyårslöften för mig var att inte köpa en endaste inredningstidning! Jag får läsa på biblo och hos vänner, men inte köpa. Inte ens kvällstidningarnas bilagor. Jädras vad mycket jag kommer att spara, undrar vad jag ska göra med alla pengar... Det blir nog en trip till Morjärvs ullspinneri kan jag tro.

Dödergök sa...

Yllet! Ja alltså bara för att jag inte gillar den längre behöver det ju inte betyda att alla andra tycker likadant...

Monica! Ja det hoppas jag med för det blev ganska många pengar. Det kan lätt bli så mitt i natten. :)

Lisa! Oj inga tidningar alls. Ett strongt beslut från din sida. Jag som tyckte att jag var stark som sa upp en prenumeration på en tidning som jag inte ens gilar längre... :)

Kajsa sa...

Nej, det får jag ju hoppas :)

Unknown sa...

Snygg mössa,bra färgval! Och det är förödande att shoppa on-line på nätterna, det är kanske då garnaffärerna/konfektion drar in storkovan;o)
Eldstickan

Anonym sa...

Visst är det tråkigt när kärleken dör...

Minns hur jag som mellanstor människa längtade ett helt ÅÅÅÅR efter julens Scooby Doo-filmer, o när de sedan ÄNTLIGEN kom så var de helt... TRÅKIGA!

Big disappointment.

Agata sa...

Det är inte göra slutet som gör ont - det är insikten att man vuxit ifrån varandra. Att det där fina, fantastiska man hade tillsammans inte finns längre. Även alla drömmar och förhoppningar som dör gör ont.
Om det så bara är med en tidning.

Själv började jag prenumerera på Family Living, men det kändes mer som ett opålitligt onenightstand, ett krogragg, redan från start. Så det var bara skönt att dumpa den trista tidningen. Per mejl.

Drömhem&trädgård är trevligare, men jag tror att du blir besviken vad gäller odlingstips och sånt handfast. Men man kan ju alltid testa!

Dödergök sa...

Agata! Du satte verkligen ord på alla mina känslor! Jag ska köpa ett lösnummer av Drömhem och trädgård och se kanske duger den som en sommarflirt iaf.