lördag 26 januari 2008

Fair Isle-mönstrade restgarnsvantar

Mönster; Mitt eget med traditionella shetlandsbårder tagna ur den lilla fina 80-talsboken "Sticka Mera 5". Tanken var inte att de skulle vara exakt likadana utan att de skulle passa ihop.
Garn; Älskade rester från botten av stickkorgen. Tvåtrådigt ullgarn, mycket växtfärgat, en del Morjärvsgarn en del Bergågarn.
Stickor; Strumpstickor 2,5 mm.Roliga, varma, mjuka och fina. Vantar är lyckopiller så är det bara!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen jättefina vantar! En vitaminkick lixom! Orättvist att solen lyser där (var?).. här (Norrköping) är det mulet..
Önskar dig många sidor trevlig läsning! (Kan ju vara bra att vila händerna från stickor ibland, så de inte slits ut.. För ve och fasa om man var tvungen att sluta sticka?!? Hemska tanke!)

Anonym sa...

JÄTTEfina. Jag gillar tanken på att sticka upp rester till ferlfärgade olika vantar. Tyvärr har jag inga restgarner som skulle passa att använda - än.
Jag har en bok från 70-talet som tar upp detta med olika vantpar som väldigt praktiskt. Om man tappar en så gör det inte så mycket. Då kompletterar man med en ny och slipper sticka två nya vantar eftersom de ändå var olika från början.

//klockarbarn

Anonym sa...

STÖRTFINA! Önskar jag kunde sticka med flera färger, men det ÄR inte min grej. På vantar kan man dock sy på mönstret i efterhand.

Har bestämt ett par gröna vantar som ligger o ber o färdigstickning; kanske att man skulle...

Linda sa...

Superfina vantar!

Tvärslå sa...

Egenmönstrat är jättefint och mycket roligare också.
Dina är superfina.

Anonym sa...

Åhh, vilka fina vantar. Jag önskar att jag var lika bra som du på att sticka med flera färger.

Dödergök sa...

Sofia! Tack så mycket! Visst behövs det lite fäg så här mitt i gråvintern?! Hittills har böckerna fått vila men ikväll blir det nog lite läsning iaf.

Klockarbarn! Ja jag kan till och med tänka mig helt olika vantar bara de har samma form och att de passar ihop på något sätt. Det känns lite befriande så där. :)

Ming Ching!
Tack! Jag har aldrig ens tänkt på att det skulle vara extra svårt att sticka med flera färger för det var så jag lärde mig sticka, sen var det ju inte så snyggt i början men träning ger färdighet som det så klämmigt heter. :)
Jag tycker faktiskt att det är lika fint med påsydda aplikationer, måste göra ett par såna också!

Linda! Tack så mycket!

Tvärslå! Tack, ibland är det så befriande att hitta på eget, då kan ingen säga att man gjort fel heller!

Ulricha!Oh tack, jag önskar att jag hade samma fart på mitt sjalstickande som du!
Jag hoppas förövrigt också att mitt sockgarn ska komma snart medans jag har bilden klar för mig hur jag ska göra. Jag är en otålig gök! :)