torsdag 31 januari 2008

Februarisockorna


Idag har jag haft den sämsta dagen på jobbet någonsin. Eller kanske inte riktigt någonsin men på väldigt väldigt länge. Jag försöker varva ner genom att beklaga mig för alla jag känner, krama min mamma, äta stuvade morötter, klappa hundarna och sticka på mina februarisockor. Jag gillar verkligen det här mönstret, ännu en fullträff i sock-klubben. Jag stickar mina i fabel från garnstudio och jag använder stickor 2 mm för att tighta till dem lite. Jag tycker verkligen om strukturen.

Pulsvärmarmönstret för februari är ute nu på StickaMera och till min förtjusning upptäckte jag att det är de ljuvliga Mrs Beeton muddarna från Knitty. Jag har ju redan stickat två par men jag stickar gärna ett par till, vännen L fyller ju tex år i April...

Mina gröna monkeysockor är klara och väntar bara på ett fototillfälle. Kanske imorgon om det har slutat snöa.

Jag längtar efter en ny spännande stickning, till helgen ska jag skriva ut mitt koftmönster, sen ska jag ägna mig helhjärtat åt grön spetsstickad alpaca. Som balsam för själen.

Ps. Har ni sett den fina kommentaren från min väskmottagare? Jag blev så glad! :)

8 kommentarer:

antfarm sa...

Niceiga sockor! Jag vet inte vad du har för planer för dem men du har ju en vän som skulle kunna ha användning för ett par snygga gröna sockor....

Jag har anmält mig till hemlis3!I sista sekund, jag kunde inte hålla mig!

Dödergök sa...

Mmmm det kan ju tänka sig att en vän får ett par sockor vad det lider. :)

Du är en svag människa! :)
Tack så mycket för middagsinbjudningen, det var precis vad jag behövde idag!

Joanna sa...

Fint val av färg på sockorna.

miastick sa...

Hej, vad kul det är med sockklubben, man hittar nya bra bloggar att läsa. Jag har tex hittat din ;) och tycker du gör så snygga saker! Candleflame till exempel, ljuvlig!
Tycker att du valt en finfin färg till sockorna, det är kul att se vad olika färger och garn ger helt olika "typ" av sockor.

Byian sa...

Sockorna ser jättefina ut. Fabel som enfärgat är nog vad jag själv behöver. Stickor nr 2 rules! Då blir strumporna så där snyggt tajta och lite sträckta som de alltid är på Knitty.
Jag väntar med spänning på monekysockorna... Men blir också så avundsjuk på att det snöar hos dig. Här är det som vanligt, hällregn och storm.

Anonym sa...

Ja, visst är det ett trevligt mönster - stickade själv 2 par herrtorgvantar med just dessa "fuskflätor" o har dessutom sett både halsdukar o stolor i samma mönster.

O snygg färg!

Anonym sa...

Åhh, så fina de blir. Kommer du att sätta dit något siden/sametsband (för det finns ju redan hål, så att säga :-)?

Jag har inte hoppat på pulsklubben, men är ändå sugen på Mrs Beeton, så kanske stickar jag ett par i alla fall. För de är så söta.

Ha en trevlig helg.

Dödergök sa...

Joanna! :) Jag såg att du valt samma färg. Jag gillar verkligen fabel, tycker att det är trevligare att sticka med än Opal.

Mia! Tack så mycket, jag blir alltid glad när någon gillar min blogg! Jag håller med dig om att sock-klubben är jätterolig, alltid får man inspiration till någonting annorlunda när man ser så många par av samma socka.

Yarnia! Å tack! Jag började sticka med stickor 2,5 men det passade inte riktigt till det här mönstret tyckte jag, dessurom har mottagaren till de här sockorna väldigt smala fötter så det hade inte funkat med fluffiga strumpor stickade på 2,5 mm.

Ming Ching!Jag håller med dig, ett väldigt trevligt mönster, funderar på hur det skulle se ut med en barntröja med mönstret okparti och resten slätstickning.

Ulricha!
Jag började med att göra en hålrad längst upp precis som jag tänkte, den syns inte på bilderna men det kommer nog bli jättefint att trä i ett band där så småning om.