fredag 18 januari 2008

Trött Fredag

Jag är så trött! Som vanligt tar det en stund att vänja sig vid jobbet igen efter att man har varit borta ett tag. Inte blir jag piggare av vädret heller. Tur att jag har ett fat med vitaminpiller på vardagsrumsbordet. Fyra färgsprakande härvor med sockgarn från Lorna's laces i färgen "Bittersweet". (2 kom som en överraskning från Maria, tack så väldigt mycket!) Ett illgrönt nystan opal är inte fy skam det heller.
Jag har stickat lite den här veckan också. Mannens nya strumpor är klara, de hänger på tork i badrummet och en färgglad tumlös vante ligger och gör mig glad i sin påse.
Jag läser också. I små intensiva portioner läser jag "Knitters Almanac" av Elisabeth Zimmermann. Jag har inte fallit i trans inför hennes storhet än så länge men boken är klart läsvärd. Jag köpte den för att jag vill sticka den fantastiska babykoftan. Den nästan mytomspunna "February Sweater". Det ska bli spännande att se om jag klarar av att sticka efter hennes mycket knapphändiga och ganska difusa beskrivningar. Jag har nämligen sett den uppstickad i en vuxenstorlek någonstans ute i webb-världen och det var det snyggaste! Däför är min plan att först sticka den i orginalstorlek för att sen om möjligt kunna räkna om den.
Snart är det dags att gå till jobbet, måste bara avsluta med en bild på gulliga Lipton, Mejas kavaljer. Vi får se om det blir några valpar den här gången. Underbart söt är han hur som hellst.
Trevlig helg!

5 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Vad nyfiken jag blev nu då. Jag har totalt missat denna mytomspunna jacka. Kan du lägga in en bild på hur den ser ut?

Anonym sa...

Åhh, vilka härliga färger på garnet! Inte illa :-) Uppiggande.

Och vilken söt liten kavaljer :-)

Ha en trevlig helg.

Åsa sa...

Åh, vilka härliga färger. Dom blir man verkligen glad av. Har gett dej en utmärkelse på min blogg. Ha en trevlig helg/Åsa

Eva i Halmstad sa...

Härliga färger, och vad skoj de vore om de blev valpar, håller tummarna.
Eva.

Bland garnnystan och sytråd sa...

Vilka ljuvliga färger på garnet. En riktig vitamininjektion. Får man inte injektionerna av solen så får man skaffa dem med sådanahär guldkorn.
Lycka till med valparna.
Trevlig helg!