söndag 13 januari 2008

En Fair Isle-mönstrad vante är bättre än prozacIbland är ingenting riktigt roligt. Ibland vill man inte riktigt sticka klart mannens andra blekfisiga socka. Ibland behövs det lite färg!
Igår kväll djupdök jag ner i min garnförvaring och hittade dom minsta buckligaste nystana med 2-trådigt ullgarn. (Därav de ojämna hoppiga maskorna, det gör inget de rättar till sig sen när de fått bada.)
Tanken är att de ska ta slut, jag har inte ens ett krav på mig att vantarna ska bli exakt likadana. Det är lättare att skapa fritt då. Faktiskt blev allt lite roligare och lite soligare och helt enkelt en smula bättre. Kanke slår jag på stort och gör fingervantar av dem, det får tiden utvisa.
Nu ska jag gå ut i solen med min hund

11 kommentarer:

Clara sa...

Vilka härliga färger!
Det är bra att sticka som man känner för, inte bara sånt man borde sticka klart.

Anonym sa...

Färgterapi med andra ord. Man blir glad av att sticka dom och man blir glad av att se dom.
Smart!
//Klockarbarn

Agata sa...

Vilka roliga! Kanske är det såna jag ska göra istället för alla ufon som dräller omkring och tråkar sig.

Bland garnnystan och sytråd sa...

Jag är impad av din energi. Det sprudlar ur dig hela tiden nya ideer. Roligt! Det inspirerar oss andra.
Monica

Eva i Halmstad sa...

Härligt, de blir så snyggt med enfärgat och randigt ihop, måstte prova.
ha de gott,
Eva.

Anonym sa...

åh, jag blir alltid så glad när jag tittar in till dig... trots ditt namn på bloggen, hihihi... bara älskar det som dyker upp här - och alla färger är så härliga. Man blir helt enkelt - genomglad i dysterlandet ;)
Må så gott... värmländskan... kramis och jag väntar med spänning på vad som komma skall när dessa bli färdiga... själv har jag en "apa" färdig och bara MÅSTE få mottagarens besked om de måste vara helt lika - innan jag fortsätter... och jag ser framför mig upprepande hit och dit innan de blir något sånär lika, suck... håll tummarna att hon menar - det kvittar ;)
Hon och jag - en av döttrarna nämligen - tillhör den kategorien som har svårt för något som inte är helt överensstämmande... ;)

Anonym sa...

Det är sånt där som jag vill göra då jag kan sticka, den halsduk jag håller på med nu är ju bara vit och den är så trååkig. Vet du hur lång en halsduk är? Och snart är det sommar.

Unknown sa...

Hvor er den smuk!
Du laver så mange fine ting!
Glæder mig til foråret oh til at se dit haveprojekt!

dentatuerademamman.com sa...

Hej där, du ser inte ett dugg ut som en typisk stick-tant. Det var roligt att se hur du ser ut och inte bara dina stickade saker.
Själv så har jag bara åstakommit en lång stickad halsduk när jag gick i 7 an. Jag har inte den ron som behövs för att ta sig tiden och sticka.

Anonym sa...

Fantastiskt vackra!

Dödergök sa...

Vad kul att min garn-prozac funkar för fler än mig! :) Det är bra att unna sig roliga saker som man blir glad av. Särskillt när allt bara är grått och regnet slår mot rutan i en aldrig sinande ström.
Kram på er alla!