tisdag 5 januari 2010

En amerikansk gök

Läget är oförändrat i gökboet. Göken hostar och fryser, det är absolut ingenting på tv och pyjamasbyxorna är på dygnet runt. Men amaryllisarna blommar och är fina. jag önskar att det fanns amaryllisar att köpa året runt, de hör till mina absoluta favoriter.
Den här randiga blommar med sin sista stängel nu och den har varit fantastisk hela tiden, måste försöka få den att blomma om sen. Problemet med mig är att jag är en krukväxtfascist, fula krukväxter gör sig inget besvär hemma hos mig så därför brukar jag slänga amaryllisar efter att de har blommat ut. Jag blir superdeppad av misskötta krukväxter och jag tycker att det är jättefult med överfulla fönster. Men den här ska jag spara, jag önskar bara att jag hade något undangömt fönster där jag slapp se dem medans de är spjångliga och fula.

Mina Harikastrumpor är färdiga, tänk vad lite influensa kan göra.


Idag blir det bara amerikanska stickbloggbilder, dvs avigsidor. (Jag vill ju inte avslöja för mycket före FO-fotograferingen.)Varför fotar de så mycket avigsidor i USA? Jag har aldrig fattat det, ja visst det ser ju tjusigt ut men det är ju inte så man ska använda plaggen sen. Kan någon förklara bitte?!
Eftersom jag fann mig själv soffbunden och utan stickning (när hände det sist?) började jag snabbt på en liten lila citonskiva bara för att ha lite sälskap. Helt utan stickning vill jag ju inte vara även fast jag är sjuk och ynklig och förvirrad.
Stor Kram och tack för alla "krya på dig"-hälsningar!
12 kommentarer:

Garntrollet sa...

Sockorna ser superfina ut på avigsidan, ska bli spännande att få se den "in action" från rätsidan!

Härliga amaryllisar! Vi har också en randig, som blommar sent. I år ska jag försöka översommra dem och stratifiera i kylen under oktober, så att de (peppar, peppar...) blommar till nästa vinter.

Krya på dig och ha en god fortsättning!

Lina sa...

Brukar ofta se på baksidan, avig, och förundras över hur fint det kan vara med trådar kors och tvärs. Mönster som uppkommer av en mening men till ingen nytta. Ingen får någonsin se...
Visst känns det tomt efter avslutade projekt!
Krya på dig.
/Lina

Kamilla sa...

Troligtvis för att se hur duktiga de är på att få avigsidan fin, lite som om man skulle brodera och lägga ut baksidan (vilket för mig brukar vara FRUKTANSVÄRT ful) för att visa hur duktig man är.

Det är nog den bästa förklaring jag kan komma och tänka på.
Jag har inte tänkt på det men det är rätt fånigt och stämmer när du säger det.

Hoppas att du blir frisk snart!

annas alster sa...

Du verkar ha oturen att vara sjuk ofta, hoppas du piggnar till illa kvickt!

Awelyne sa...

Jag tror också att de är för att visa hur duktig man är som man visar avigsidan. Är man duktig blir den som din men är man nybörjare blir det ett virrvarr av trådar.
Apropå avigsidor, jag skulle gärna vilja se en avigsida av något tvåändsstickat i två färger för jag har inte riktigt fått kläm på hur man ska tvinna in en färgtråd när man stickar tvåändsstickning med två färger.

Anonym sa...

Krya på dig. Jag ser fram emot att se vad du kommer att hitta på att göra under året.
Carina

liene sa...

Opps hela försvann!
Det är många som har blivit dåliga!
För mig var 4,5 veckor!( läkare sade -om mn har otur up till 6 veckor!
Med aviga ... den avslöjjar alla felet... på rätan kan man fuska...
Jag gick "gammal" textil utbildning... de kollade alltid först avan,ibland den var viktigast...!
Mvh liene
Krya på dig!Mycket vila helst!

lolla sa...

hejsan
åhhh så duktig du är..
blev nyfiken på vantarna du stickat till mannen.är de stickade på 2 stickor?är det svårt?är beskrivningen på engelska?blir så sticksugen hoppas du kan hjälpa mig...
kram lolla

Anna sa...

wow vilka avigsidor, blir lätt avundsjuk. jag har inte fått till det att sticka med olika färger. krya på dig

Unknown sa...

Inte alls tokigt med de avigorna, helt i sin ordning och fina färger. Varför de gör så i amerr'kat? Har ingen aning, kan inte säga att jag stött på fenomenet. Men visst så har ett handarbete i förståne mången gång granskats med avigsidan upp både här och på andra sidan Bottniska viken.
Var rädd om dig i den bittra kylan och krya på dig.

Kristina sa...

A propos Amaryllisar, så läste jag att en trädgårdsmästare ställde undan amaryllisarna, direkt efter blomningen, i garaget och sedan tog han fram dem till sommaren och drev dem i trädgården.

liene sa...

Hej! Jag går och undrar med ... den där med amarylis... om jag minns rätt, så faktisk stämmer det Kristina sade...Så gjorde min farmor och tror mig ... varje år de var bara kraftigare och blommning var undebar lång- om skötsel efter blommning....
Mvh liene