lördag 2 januari 2010

Randiga strumpor

Mönster; Mitt eget med istickad häl, den här gången med ohoppande ränder och 56 maskor. De första strumporna för det här nya året och de första till mig själv på bra länge. Perfekt mellandagsstickning, det kräver ingen tanke alls utan allt sitter i fingrarna. Yogastickning på riktigt. Mysstrumpor för hostiga pyjamasdagar.

Garn; Lyxiga rester, trekking handart "grenada", lornas laces "bittersweet" och så två gröna nyanser av gepard cottonwool, allt stickat i spiral för att få till de där ränderna som inte hoppar.

Stickor; Strumpstickor 2,5 mm


8 kommentarer:

Kristina sa...

Så härliga strumpor! Typisk GÖK-design! Gott Nytt År! Kram Kristina

Anonym sa...

Restgarnsockor blir alltid fina!Jag har stickat dina krumelursockor.Hälen var superenkel.Ska göra fler.Jag stickade mina i Hjertegarn Kunstgarn.Jättemysiga att ha i soffhörnet när jag stickar.
Ha en trevlig fortsättning.Kram./Ella.

Anonym sa...

Ännu ett par härliga strumpor. Efter att ha stickat mössor, virkat vantar och gjort julklappar så tror jag att jag ska göra ett par sockor till mej! Ska bara göra klart mannens ärmvärmare som han beställt. De går från mitt på överarmen ner till handleden och liknar mest ett par benvärmare :) Han ska ha dem när han klättrar är det tänkt.
Iréne JB

sticka går ju sa...

Bästa Gök, vad menar du med "ohoppande ränder"? Jag har hoppats ett tag nu att jag skulle begripa av mig själv, men det händer inte... Vilka vantar i inlägget efter! Mmmm! Gott nytt år!

Dödergök sa...

kristina! Tack så mycket och Gott Nytt tillbaks!

Ella! Kul att du gillar mitt mönster, det har hur många möjligheter som hellst och hälen är min favorithäl för tillfället.

Iréne JB! Å tack! Unna dig ett par riktigt fina strumpor, det är sann lyxstickning.

sticka går ju! :) Jag har inget bättre namn för det på svenska, på engelska kallas det "joggless-stripes" alltså ränder utan avbrott. De stickas i spiral för att man inte ska se övergångarna från olika färger.

sticka går ju sa...

Tack för svar om "ohoppande ränder"! Nu fattar jag! Upptäckte dessutom bloggen TECHknitting som nog kan vara en guldgruva för alla som gillar små stickfinurligheter.

sticka går ju sa...

Tack för svar om "ohoppande ränder"! Nu fattar jag! Upptäckte dessutom bloggen TECHknitting som nog kan vara en guldgruva för alla som gillar små stickfinurligheter.

Halldóra sa...

Ååå vilka fina strumpor, och så härliga färger !

Tack för en rolig blogg :-)
Halldora,
Vallentuna.