måndag 11 januari 2010

Harika socks

Mönster; Harika socks av Stephanie van der Linden. Jag har tjatat med en hel del bilder av de här sockorna under stickningens gång så jag antar att ni känner igen dem vid det här laget. Jag är helt kär i mönstret även fast det inte passade för mina korta knubbiga fötter. Det här paret fick vännen L men efter lite omarbetningar ska jag baske mig göra ett par till mig själv också. De här är stickade helt efter mönstret rakt av och det blir en smal 38-39.

Garn; 50 g handfärgat sockgarn från Sannsticks i en underbar orange ton och 50 g Regia design line Kaffe Fasset färg 04355 (jag klippte bort de orangea partierna för de var exakt lika det enfärgade garnet) nästan precis ett nystan av varje gick åt.

Stickor; 2,25 mm9 kommentarer:

Berit sa...

Hei!
For noen kjempefine sokker. Nyydelig mønster og herlige farger. Disse sokkene vil jeg gjerne strikke, men akkurat nå holder jeg på med litt for mange prosjekter samtidig, så disse blir satt høyt opp på "Vil-strikke"-lista mi.
Berit

Tummelisa Garn & Design sa...

Jösses vilka granna sockor!

Ann-Christin

Ullfull sa...

Så fiina! Riktiga gladsockor!

JoyfulKnitting sa...

De blev jättefina! Det har varit kul att följa deras framväxt :)

metamorphosis sa...

Snyggosockarna!
Både färgkombinationen och mönstret är ju superhärligt!

Sju sorters garn sa...

Jättefina sockor! Riktiga konstverk ju. Finfina...

Anonym sa...

Hejsan, känner igen mönstret, det är ett traditonellt mönster från centrala turkiet, "Harika" betyder "fantastisk" och det är den också.

Susilull sa...

Vilket jobb!
Vilka färger!
Wow!!

Dödergök sa...

Tack för kommentarerna! Kul att höra vad det betyder också.