torsdag 31 juli 2008

Askersundsfynd

Vi behöver nya köksstolar, våra krussidulliga rödmålade 70-talsstolar (som figurerat på många fo-bilder från köket) är paj, det är bara en som lever och den sjunger på sista versen den med. Drömmen är antika Leksandsstolar men de är dyra och inte så lätta att få tag på så vi har räknat med att få köpa dem en och en över en ganska lång period.
I Askersund ramlade jag över de här två snyggingarna, det är inte Leksandsstolar men de är tokigt fina. Dessutom kostade de 180 kr för två stycken!! Nu ska de plockas i sär och renoveras och sen ska de målas svarta och jag ska sy dynor i fårskinn till dem. Hemslöjdsdrömmen är fullkomlig. :)

Min knappskatt! Äntligen hittade jag bruna små flätade skinnknappar till min gröna tweediga alpacakofta, det kommer att bli så snyggt! De andra knapparna ville bara följa med mig hem så var det bara. Jag menar, kolla bara!

En grön stjärnljusstake i glas, mer jag än så blir det inte.
En bakbok till min samling av 50-tals kok och bakböcker, fyra små metallformar som ska bli ljusmanchetter och så äntligen, julgransljushållare. Så fina med klämmor som ser ut som grankottar. Å suck vad jag har letat efter såna.

En väldigt lyckad fyndvecka, bör jag tilägga att jag bodde ovanpå en antik/kuriosa affär?!

8 kommentarer:

Agata sa...

Jäklar anåda - vilka fynd! Den lilla gröna glasknappen känner jag igen. Det bor några sådana i min knappskatt också. Stolarna var jättefina! Jag har för mig att modellen trpts allt har ett namn, men jag kommer inte på det just nu.

Och stjärnljusstaken är lika fin som sådana där stjärnljusstakar alltid är. Grattis till ett fint fyndande! Askersund verkar vara the place to be.

Tvärslå sa...

Man kan hitta många bra och fina saker i Askersund på somrarna.
Grattis till dina fynd.

Anonym sa...

Såna stolar är så fina och ännu snyggare blir dom ju med fårskinn på! Leksandstolar är ju omöjligt att fynda eller ens hitta på loppisar. Jag gör som du och sparar tills jag har råd och köper en i taget. Men nu har jag fått sex andra ganska fina tornedalsstolar i släkthusröjningen. Dom är omålade så jag måste införskaffa linoljefärg i någon fin grå nyans med lite umbra i tror jag. Och så ska dom såklart kläs med hemvävt ylletyg. Andra saker jag räddade var just sandbakelseformar och ljushållare. Inte vet jag om jag någonsin kommer att använda dom. Kanske om jag gör en sån krona som du gjort, du vet den med rönnbär. Då kan man klämma fast ljushållarna i den och tända i höstmörkret.

Anonym sa...

Vilka vackra stolar!!

Jag är på jakt efter ett fint gammalt bord och fina gamla stolar, till köket. Ska försöka åka runt lite nästa vecka och kika.

~●Helena Pettersson●~ sa...

Läste precis dina tips om strumpor, tack! :) Jag köpte lite garn igår och fick med nåt enkelt mönster på köpet så jag ska titta om jag lyckats klura ut det, annars ska jag titta på de ställen du sa. :)

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer, jag är jätteglad över mina fynd och jag älskar stolarna. Det ska bli jättespännnade att sätta igång och renovera dem.

Emmas dagar sa...

Det skulle vara riktigt roligt att få se de färdiga stolarna...:-)
Jag letar pall, typ pianopall, att måla svart och ha fårskinnsdyna på, men har inte hittat någon bra ännu.

Anonym sa...

Finfina stolar! Lite Macintosh över dem.

Jag har oxå den där bakboken - färgerna på bilderna blir så härligt underligt blekta med åren.