söndag 13 juli 2008

Vitlöksbröd och vänskap

Vi pärlade igår vännen Å och jag, men först åt vi laxsoppa och vitlöksbröd.
Vi invigde mina nya Matteus-skålar som jag köpte för födelsedagspengarna, kanske är de det vackraste jag någonsin har sett. Jag har suktat efter Matteusporslin i hundra år känns det som, ändå fick jag extrem konsumtionsångest när jag stod där och halade upp 740 spänn för fyra sopp/dessert-skålar. Det är ju inte direkt sånt som jag gör varje dag. Men nu är de mina och jag älskar älskar dem. Nästa Matteus-del blir gröna tallrikar med spetskant. (Om så där 10 år eller så när jag samlat pengar och mod.)
Det var roligt att pärla! Framför allt var det roligt att göra någonting som man inte gör varje dag, någonting fritt och kreativt. Jag pärlade armband och stickmarkörer. Kul!
Dessutom var det som vanligt mysigt och bra att umgås en hel kväll med vännen Å, även fast jag är bittrast i stan och mest bara morrar och muttrar om allting.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad hungrig jag blev då jag såg dina härliga matbilder!

Åh, jag älskar Matteusservisen. Men jag har inte råd. Inte med en enda del. Grattis till nya fina soppskålar!

Härligt med pärlor. Nu blev jag sugen på att pyssla med pärlor också...

Marianne sa...

Soppan ser verkligen god ut och skålarna var läckra, vilken härlig färg.
Blir också sugen på att försöka pärla något.

Susilull sa...

Förstår dina vånda när Matteus-skålarna skulle betalas, men visst är det härligt att få unna sig sådana vackra saker!

Men varför går du runt och muttrar och morrar, det låter ju inte bra...

Fru P sa...

Matteus ja.... Jag har också fallit. Mitt allra största (ilands)problem vad gäller den servisen är att det finns för många färger att välja bland!!! Och jag ändrar mig hela tiden, mest beroende på vilken årstid det råkar vara för ögonblicket. Till sist högg jag några plommonfärgade delar. (Så vackra, så vackra).Nu vet jag inte vad jag ska matcha med i fortsättningen. Ljusrosa? Mörkrosa? Grått? Vitt?!?

Mot nya tider sa...

Trillade in på din blogg och blev
så avundsjuk, har tittat på den servisen, ja länge..den är underbar men dyr, Måste även säga att maten ser underbart god ut.

Anonym sa...

vilken härlig blogg! jag blev mycket sugen på pärlor när jag såg din verk!