onsdag 20 juni 2007

Dolly Partons själ

Igår fick jag mitt efterlängtade paket från garnhärvan. Det blåa garnet har Å beställt till sina bytessockor, av det rosa ska jag försöka mig på något nytt engelskt mönster, lite längre strumpor med flätor tror jag. Det är första gången med opal för mig, hur långt räcker ett nystan egentligen? Jag har kraftiga vader och små knubbiga fötter, räcker det till knästrumpor då?


Med bara en stickning på gång (å vad jag ljuger, den tvåändsstickade ärmen är allt annat än på gång) så sökte jag mig till stadens utomordentliga bibliotek för lite inspiration. Det resulterade faktiskt i att jag börjat sy ihop lite lappar till mitt lapptäcke men inte går det fort inte. Jag äger ju ingen sån där flashig rullkniv utan jag klipper alla rutor och det är mycket svårare att få dem jämna och fina då. Men skam den som ger sig.

(Jag har laggt märke till att jag låter äckligt hurtfrisk i mina blogginlägg, jag ber om ursäkt och kan inte fatta var det kommer ifrån.)

Sen har jag börjat på en härlig 80-tals sjal också av det sista garnet från mormors garnlager, jag provar mitt sjalbytesmönster fast med mycket grövre garn och stickor, det är jätteroligt att vara smaklös någon gång ibland ska jag tala om. Bildbevis kommer!

Nu ska jag ta med mig hundarna hem till mormor och efter det blir det loppisrunda med L, vi ska hitta Dolly Partons själ, det ni! ;)

7 kommentarer:

agata sa...

Fniss. Dolly Partons själ. Säg till om ni hittar den, jag vill vara med och dela.

Hurtfriskheten kommer med åldern, så det är inget att oroa sig över. ;-)

Cina sa...

Hmmm... Opal är drygt men jag vet inte om det räcker till ett par knästrumpor.... 1½ nystan skulle nog vara lagom. Du kanske kan ta en annan färg till toppen på skaftet, hälen och tån - då räcker det nog.

Lisa sa...

Men köp en rullkniv då, dom är ju inte så dyra och så är det kul att rulla! DP´s själ har jag hört ska finnas i Skövde...

Dödergök sa...

Agata! Dolly Partons själ visade sig vara ett projet i två delar, uppdatering kommer!

Cina! Hum då kanske jag ska nöja mig med lite kortare sockor tills jag vet hur Opal funkar.

Lisa! Ja jag ska ta och köpa en sån när tillfälle bjuds, jag får ont i handen av allt klippande!

lillstrumpa sa...

Tycker inte alls du låter hurtfrisk, men jisses vad man låter konstig när man läser sina egna inlägg. Som att höra sin egen röst på bandspelare. Helt knäppt!

(PS och tack för alla fina paket, jag försöker låtsas att jag inte vet vem det är fast jag vet ju att det är du...jag är jätteglad för alla fina saker :-)

Strumpstickan sa...

Om nystat är på 100 gram kan det räcka.. fina färger!

Strumpstickan sa...

Med korta skaft...