tisdag 19 juni 2007

Hedera socks

Det är alltså dom här sockorna som jag stickat http://knitty.com/ISSUEspring06/PATThedera.html "Hedera" från Knitty. Jag har följt mönstret till punkt och pricka (förutom att jag inte stickade mönstret lika långt fram på foten) ändå ser de inte alls likadana ut. Detta har retat mig under hela stickningens gång till den milda grad att jag nästan är missnöjd med dem. Det verkar ju bara korkat eftersom att sockorna blev hur fina som hellst och det är min första engelska stickbeskrivning någonsin. Ändå sticker det lite i mina perfektionistögon. Så nu frågar jag er; vad tror ni att det beror på? Jag har stickat i ett tunnare garn så mycket har jag förstått och sen förvirrar ju det mönstrade garnet men hålmönstret ser ju inte likadant ut. Är det någon där ute i etern som har egna erfarenheter av Hedera? eller ska jag vara nöjd och sluta gnälla? :) Garnet är väldigt mjukt och lite glansigt med en lyxig känsla så det är jag helt nöjd med, On Line Supersocke 100 bambus om någon undrar. Bilderna är klickbara (som vanligt) om ni vill studera mönstret på lite närmare håll.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker absolut att du ska vara jättenöjd, dina är jättefina.
Tycker bara det är ditt melerade garn som förvirrar ögat.

Anonym sa...

ööhh, jag ser ingen skillnad, jag tror på garnet jag med! Dom är ju skitsnygga!

Clara sa...

Dina sockor är ju skitfina ju, försök att inte jämföra dem för mycket bara. Instämmer med föregående kommentarer och gissar på garnet.

Anonym sa...

Jag tror också att det är garnet. dina sockor ser helt fantastiska ut så jag tycker du ska vara nöjd.

Säger jag som tittat på din blogg många ggr, men först nu skriver något. *L*

Anonym sa...

Jag instämmer med de övriga - tycker inte att det är någon skillnad. Möjligtvis kan jag tänka mig att du stickat något tätare (smalare stickor?) än det är i originalet... men skillnaden är hårfin.

Grattis till första engelska stikcningen! :)

Majtjho sa...

Åh, de är ju så fina. Det är nog bara garnet som förvillar, precis som de andra har sagt. Du är så duktig på att sticka. Jag vågar mig inte på sån avancerad mönsterstickning. Måste prova det någongång.

Dödergök sa...

Jag tolkar detta som att jag ska skärpa till mig och vara nöjd!
Tack så mycket för alla kommentarer, nu ska jag glömma Hedera och gå vidare! :)