måndag 25 februari 2008

En liten önskelista så här på måndagförmiddagen

Oj vilket väder! Jag vaknade imorse (och trodde att det var söndag!) av sol i ögonen, inte dumt alls!
Det är så mycket som jag borde göra idag (städa) men istället tar jag det löjligt lugnt. Det enda jag vill göra är att vara ute i solen. Ja och så vill jag ju sticka. Nu är hjärnan så där full igen av olika projekt och jag vill börja på alla samtidigt och vissa ville jag ha klara i förrgår egentligen för jag vill ju a n v ä n d a dem nu nu nu på en gång.
Jag stickar på systersonens tröja, det blev rundsticka ändå till slut, jag har delat för fram och bakstycke nu och börjat sticka fiskben. Det är segt att sticka i bomull och svårt att få det så där jämnt som jag vill ha det men jag tröstar mig med att det ser nog lite bättre ut efter tvätt. dessutom är det bra att öva sig på saker som man inte är så bra på för hur ska man annars kunna bli bättre!? (Spya, ibland vill jag bara kräkas på mig själv när jag låter så där äppelkäck.)

Sjalen ligger och vilar sig men jag tror att den ska få lite uppmärksamhet idag, för jag vill ju sticka klart den första mönsterrapporten så att jag kan se hur det ser ut när jag börjar randa. Jag tror att jag borde ha beställt ännu fler färger kauni lace för att få till effekten som jag vill ha. Bäst att sticka lite till och sen se om stora klickarfingret ska fram och beställa lite mer. Det finns så ruskigt mycket fint hos Garnkorgen som jag vill ha. Livsfarligt. Jag har ju köpt en kamera för över 3500 den här månaden så mer garn är det inte att tänka på egentligen, men kanske lite bara...


Sen har ju mars-mönstren i sock-klubben och pulsvärmar-klubben släppts. Jag gillar båda pulsvärmarna så jag vet inte hur jag ska göra. Garn har jag hur som hellst så det behöver jag inte klura över. Däremot blir det inga dominosockor, nix pix det är inget för en dödergök, istället blir det bubbelgumsrosa tropicanas. Kanske till mig själv kanske till den där modern som sliter sockor som bara en äkta hälgångare kan.

Men hellst av allt vill jag börja på min alpacakofta och sen vill jag sticka en vårsjal av mitt underbara gröna lacegarn från Handpainted yarn. Sen vill jag sticka en randig naturfärgad sjal till mig själv också och en svart sjal i ull/silke-blandning och jag har ju värsta bästa idéen till en väska också.

Nej då kan jag ju inte sittar här längre, bäst att börja beta av någonting på listan. Hundpromenad först av allt var det ja. Lite mer Miss Li bara och så lite mer Lily Allen.

4 kommentarer:

LenaL sa...

Men vad vore livet utan alla dessa planer och idéer??? Om sen inte mer än en bråkdel faktiskt blir gjort, än sen?? (Oj, nu är det visst jag som kör med klyschor och låter äppelkäck, förlåt :-)!!!)

Ser i alla fall fram emot att få se vad det blir av alla dina planer!

Åsa sa...

Åh, vad du har mycket härliga planer på g. Måste vara solen som gör det. Här vräker snön ner och det verkar aldrig ta slut. Kan nog inte låta bli att ge mej på dominosockarna. Kram Åsa

Eva i Halmstad sa...

Hej
Här skiner solen också eller sken , den har gått ner nu, Tass och jag sitter slöa i soffan och såsar, var nere på stranden och lekte hela för middagen , sen har vi varit duktiga, letat vårtecken så nu är vi helt slut.
Väntar med spänning på dina resultat.
**Jag har faktiskt börjat på dominostrumporna... hur dum kan man va, sitter med en massa nystan och pinnar och alla håll, de blir panik när jag släpper stickorna och glömmer vilket varv jag håller på med, men trägen vinner har jag hört (klämkäck).
Ha de gott på dej.
Eva.

Anonym sa...

Hmpf, denna gången föll inte några av sockmönsterna mig i smaken. Men Ilsefins pulsvärmare ska jag nog göra trots att jag inte är med i pulsvärmarklubben. Det är ju ingen katastrof om man inte stickar några sockor en månad.
//klockarbarn