söndag 10 februari 2008

Till min hemligavän

Jag tycker att det är väldigt roligt det här med hemlis, men samtidigt är det lite svårt också, särskillt om man begåvats med en hemlisvän som inte berättar så mycket om sig själv. Just därför tänker jag härmed föregå med gott exempel och berätta lite fakta om mig själv som min hemliga vän kanske har någon nytta av.

  1. Jag älskar naturen. Jag måste vara utomhus varje dag annars mår jag dåligt. Jag har varit en naturnörd sen jag var liten och det har utvecklats till att jag har blivit en vuxen miljönörd och trädgårdsnörd.
  2. Jag drömmer om att bo på en riktig liten bondgård. Jag vill vara självförsörjande på grönsaker och frukt. Jag är utbildad trädgårdstekniker med ekologisk inriktning.
  3. Jag är en blandning mellan en obstinat tonåring och en riktig kulturtant. (Egentligen är jag snart 30 och genomgår en sjukligt illavarslande 30-årskris.)
  4. Jag tycker om att göra saker med händerna vad det än är. Jag älskar att laga mat och baka.
  5. Jag är väldigt praktisk i mitt stickande. Jag vill kunna använda det jag gör vad det än är. Att sitta och sticka små skojsiga figurer och pynt är inte min grej.
  6. Jag satsar hellre på kvallité än kvantitet. Därför har jag heller inget stort garnlager att prata om. Jag sparar inte på någonting som jag inte vill ha.
  7. Jag är inte rädd för att prova på nya saker, särskilt inte när det handlar om stickning. Jag är envis och ger inte upp förns det blir som jag vill.
  8. Jag har väldigt bestämda åsikter om allting och backar inte ur en disskusion. Men jag kan stolt säga att jag med åren har fått lättare att erkänna när jag har fel och jag kan ändra mig när jag kommer på bättre tankar.
  9. Jag lutar mer åt den engelska än det amerikanska om det så handlar om popmusik, kultur, tv-deckare eller stickning.
  10. Det är lätt att göra mig glad. Jag är inte så kinkig som jag verkar, omtanke uppskattas alltid.

6 kommentarer:

maria carlander sa...

du har så härliga bilder och färger! Och jag håller med om att gult är fantastiskt, gult är det nya svart...
Hur gör du dina snygga fotokollage?

Anna Stilla sa...

Jag är också trädgårdstekniker. Utan någon trädgård. Om man inte räknar våran lilla odling på uteplatsen som trädgård.

Hela mitt liv trodde jag att jag var en naturmänniska tills jag träffade min sambo som är en riktig naturnörd. En blandning av Göran Kropp och Stig Helmer. Så jag började inse att jag är bara en liten naturvän, som gillar tydliga stigar och inte skogens djup. Ibland kommer man till häpnadsväckande insikter om sig själv när man konfronteras med andra människor.

Jättefin collage. Som en vitamindrink så här måndag morgon.

Dödergök sa...

Fröken c! Tack så mycket, nu har jag beställt egen kamera så nu hoppas jag på ännu fler färgglada bilder. Snart är det ju vår också! :) Jag gör mina kollage helt oglamoröst i paint. Jag minskar ner bilderna till önskad storlek och klistarar in dem på varann.

Anna stilla! Ännu en trädgårdstok utan trädgård alltså. Fast jag har ju en trädgård men inte en alldeles egen och inte en tillräckligt stor. Vi har självskötsel på våran gård och jag har norpat åt mig två odlingslotter och två rabatter är faktiskt bara mina.
Men trädgårdsdrömmarna har en tendens att svämma över så här års. :)

Anonym sa...

Den här idén att tipsa sin hemlis-kompis är så bra att jag har "plankat" den. :)

Anonym sa...

lyxhemlisproblematik...

en sån och en sån...

eller två sådana och en sån?

eller tre! sådana?

man vill ju att du ska tycka om!

...

Anonym sa...

好神拖,料理,幸福,好色,頂好,好事多,好玩遊戲,史萊姆,線上遊戲,A片下載,影城,愛情公寓,貼圖,情色,網站,遊戲,小說,文學,色情,交友,影片,臺灣,小遊戲,論壇,嘟嘟,視訊,小說,言情小說,貼圖,用品,情趣,漫畫,情色網,情色,遊戲,85cc,嘟嘟,網站,18成人,影片,交友,貼圖,圖片,圖片,文章,小說,光碟,微風,影片,漫畫,文學,遊戲,電影,論壇,成人,做愛,aio,小說,聊天室,聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,視訊,聊天,聊天室,聊天室,聊天室,聊天室,免費視訊,交友