onsdag 20 februari 2008

Sockmani

Blandade sockor från förra året och början på det här...
Det råder sockmani hemma hos Dödergök, sock-klubben har bara börjat och jag har redan stickat 6 par strumpor i år. Var ska det här sluta?

Just nu har jag två par på gång, broderns raggsockor och ett par såna här restgarnsstrumpor.
En raggsocka blev klar igår, det var superlängesen jag stickade i riktigt tjockt raggsocksgarn med 3,5 mm stickor och jag hade glömt bort hur fort det går. Jag kör enligt eget recept och jag försöker spexa till dem lite så att de ska bli lite roliga att sticka. Nu är det bäst att sticka klart den andra ikväll medans jag kommer ihåg hur jag gjorde den första. Jag gillar inte raggsocksgarn egentligen (jag tycker att det ser ut som myrornas krig och det stör mitt ordningssinne nåt så otroligt) men jag lyckades hitta ett garn med ganska mjuk färgskala (2 trådar vitt och 1tråd ljusgrått) så det ser riktigt hyfsat ut. Jag tycker om att sticka herrsockor, det är kul att sticka något stramt och klassiskt mellan varven och det är ju inte ofta som jag stickar något sådant åt mig själv...

Restgarnsstrumporna började jag liksom på utan att jag märkte det när jag städade min restgarnskorg i morse. Tänk så mycket man hinner med när man är hemma och är sjuk. Jag har inte feber längre iaf så det går åt rätt håll.
Jag tror att vännen Å ska få "Old shale two yarn sock:sen", vi får se vad garnet räcker till. Det är ett superfint mönster och det är perfekt för restgarner.

Just nu ligger min februaritröja och torkar plant och fint på botten av torkskåpet, det ska bli jättekul att se hur den ser ut med knappar och allt. Jag kör på vit/grå pärlemoknappar som vanligt, det är de enda hyfsade knapparna som går att få tag på i min lilla stad.
Å hint hint till hemliskompisen, Knappar går alltid hem! ;)

Jag har ånget över mitt hemlispaket, jag har köpt allt så fint och jag är väldigt nöjd med innehållet man jag har inte tagit mig till något postställe så jag har inte köpt något kuvert att skicka det i. Jag ska försöka få iväg det innan helgen iaf, hppas att min hemliga vän blir glad.

Igår sådde jag mina första frön för i år och satte pelargonsticklingar. Timjan, basilika, oregano, mejram, chili, balsaminer och månvinda blev det i den här första omgången, jag längtar nåt så otroligt efter färska kryddor och egen sallad. Funderar på att anlägga en varmbänk nästa månad men jag vet inte riktigt om det går på våran gård, även om grannarna inte skulle ha något att invända mot den så skulle den säkert bli sönderslagen. Men tänk, rädisor, majrovor, sallad, och rucola! Drömma kan man ju alltid.

8 kommentarer:

Carina sa...

Jag blir alldeles till mig när jag ser dina strumpbilder. Får sådan erorm lust att sticka sockor. Ska sticka sockor till Kära syster, har jag lovat henne, men garnet är fortfarande i Göteborg. Har inga problem med att hålla mig sysselsatt för man har ju alltid projekt på g.

Agata sa...

Härliga sockor!

Om det inte är något ömtåligt som porslin så brukar jag klippa söndet papperskassar och paketera i. För sökerhets skull kan man vira in det man ska skicka i plastpåsar så gör det inget om brevbäraren lämnar lådlocket öppet. För det bär emot att lägga dyra pengar på kuvert när man kan köpa garn för pengarna. ;-)

petra.m sa...

Gud vad du är produktiv och kreativ! Jag blir såå impad! Och vad otroligt härligt det låter att börja så frön och sätta sticklingar!! Jag bara älskar när jag får plocka fram mina pelargoner. Nu ska jag gå och rota bland mina frögömmor:)
Mvh Petra

Thepas sa...

Hur många maskor lägger du upp till herr-/damraggsockor? Stickar du uppifrån eller nedifrån? Jag avskyr för det mesta raggsocksgarn men för ett par veckor sedan fick jag ett gammalt ett som faktiskt var ganska fint. Vitt med en matt gul-/guldfärgad tråd. Låter hemskt men det ser ganska fint ut.

Dödergök sa...

Carina! Tack! Visst är sockor lite beroendeframkallande!?

Agata! Ja jag måste ta och lösa det där med emballage idag känner jag, specielt som jag fick ett så fint hemlispaket idag.

Petra.m! Å tack alltid kul att kunna inspirera till odlarglädje!

The Fuck up! Jag har lagt upp 52 maskor på stickor 3,5 till min bror, sen har jag minskat till 46 maskor lagomt till hälen, om man har smalare ben borde 46 maskor funka från början.

Eva i Halmstad sa...

Vad jag gillar dina sockbilder , slla färger alla modeller, du har till och med mina favoritsockar där, gissa vilka.
Ha de gott.
Eva.

Dödergök sa...

Eva! Jag gissar på mina Zokni-socks, de cerica i mitten längst ner. De är mina favoriter iaf. :)

Eva i Halmstad sa...

Nä, de är sockarna i grått med flätor.
Ha en go helg på dej.
Valpar?
Eva