lördag 16 februari 2008

Tjuvtitt

Färdiga februarisockor från sock-klubben "Sockor med falska flätor" på mitt sätt.
Bättre bilder och fler detaljer kommer.

Februarikoftan. Ja vad säger man, jag har fastnat. Jag vet inte om jag tänker fel när jag ska sätta ihop kroppen och ärmarna. Eller så har jag en för kort rundsticka. Jag trodde att jag bara skulle kunna sticka på ärmen när jag kommer dit där den ska sitta i ärmhålet, eller ska jag ha något slags hål eller en kil under ärmen? Hum....

Jag ska sticka klart den andra ärmen också och sen fundera igen.

Förkyld och febrig är jag igen också, trist trist.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ditt råd. Jag ska börja sticka så får vi se om det löser sig på vägen...man kanske blir lite klokare på det när man ser mönstret växa fram...hoppas jag..annars återkommer jag...tack!

Den översta är en Hoya Pubicalyx "Hawaiian Purple"...riktigt tjusig när den blommar men även dekorativ när den inte blommar. Snart går det att ta skott på den...så om du är intresserad...säg bara till. Jag delar gärna med mig :-)

desiree sa...

På den babytröjan jag gjorde skulle man maska av några maskor för ärmhål, och lika många på ärmen, sen stickade man runt ärmar o alltihop.

Anonym sa...

Det borde vara ett hål under ärmen om det ska bli riktigt.... så gjorde jag på Cobblestone iaf.

Anonym sa...

Vad nyfiken jag är på hur din kofta ska bli. Jag vågar mig inte på att frihands sticka till mig själv. Bara till barnen men knappt det heller. Blir så sur när jag måste göra om.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Åhh, de ser jättesnygga ut strumporna! :-)Även koftan :-)Båda ser "romantiska" ut, perfekt till våren :-) Lite drömskt.

Krya på dig!

lillstrumpa sa...

Har stickat på ärmar på babytröja på samma sätt som kd beskribver. det gick bra men jag tyckte det var väldigt tajt de första varven när de avmaskade maskorna in mot armhålet gjorde att det inte gick att sträcka ut resten av ärmmaskorna så mycket...men det var ju skönt att bara behöva sy ihop de avmaskade maskorna på ärmen med de motsv avmaskade på kroppen och sen var det klart!

Usch förkylning är så trist. Krya-på-dig-kram!

Åsa sa...

Åh vad söta sockarna blev.Koftan ser också jättefin ut.

emma sa...

fiffig idé på stumporna, snyggt och enkelt :)