måndag 11 februari 2008

Garn, sjal, semlor och hästpojkarJag kom på att jag inte visat mitt gröna alpacagarn som ligger och väntar på att bli en kofta, det är lite mörkare i verkligheten men bilden är tagen i lite skumma ljusförhållanden. Vilken dag som hellst nu ska jag börja. Jag hade nog gjort det redan om jag ägde en skrivare, nu är det så meckigt att antingen böna och be vänner med skrivare eller gå till biblioteket, men nu har jag skjutit upp det länge nog.

Min februari-tröja mäter nu imponerande 26 cm och första härvan garn är uppstickad. Jag har 3 kvar, spänningen är ooolidlig. Naturligtvis var 262 maskor alldeles för många så jag har repat upp hela härligheten en gång redan, 192 maskor känns bättre. Garnet räcker längre också.

Jag har beställt garn från Garnkorgen, Yes å Yes, någonting fantastiskt till min hemliga vän som inte kommer att nämnas förns den här hemlisomgången är slut och kauni lace till en sån här sjal från garnstudio. Jag känner mig rysligt vågad och lössläppt för jag beställde ett nystan var av fyra olika färger. Mörkoliv, ljusoliv, mörkgrå och ljusgrå, jag blev så inspirerad av KD och hennes fina isländska sjal. Om garnet blir så mjukt som jag hört ryktas om att det blir efter blockning ska det bli en födelsedagspresent till vännen L, annars behåller jag den själv. Tror att det kan bli fint med en stor och skir tonad sjal med de där hålmönstren.

Äntligen kommer mannen hem ikväll, jag firar med öldoftande köttgryta. Mina ensamma veckor äter jag inte kött alls, det gör vi inte så ofta mannen och jag heller men lite oftare iaf. Jag har kokat vegetarisk ärtsoppa och bakat franskt lantbröd också och igår bakade jag experiment-semlebullar med råsocker och dinkelmjöl. Kanonbra blev det, fick ju lov att smaka en bulle så man inte bjuder på någonting äckligt men någon riktig semla har jag inte ätit än. Premiär blir det på Onsdag då vi ska bjuda min mormor.

Jag älskar semlor.

Jag älskar Hästpojken också. Jag har lyssnat så mycket den senaste veckan att min granne borde kunna texterna utan problem...

När 30-årskrisen biter i kan det löna sig att gå upp en halvtimme tidigare bara för att lyssna på lite skrammel innan man går till jobbet.

Det har varit för lite "aaaaaaaaaahhhhh" och "ooooohhhhhhh" i svensk popmusik sen Broder Daniel somnade in så är det bara. "Börja leva någon gång" är favoritlåten just nu.

Ps. Mitt internet är toksegt för tillfället därför kommenterar jag inte lika friskt som vanligt där ute i bloggvärlden, mannen ska få prata förstånd med modemet när han kommer hem. Å så roligt för honom.... ;)

11 kommentarer:

Byian sa...

Mycket fint garn. Mycket...
Misstänker att jag har samma kulör hemma vilken jag använt till flera saker. Det finns liksom inget stickobjekt als som inte passar i den där gröna

Åsa sa...

Om man har snöat in på Kent, vilken kris har man hamnat i då. Min rara son är så duktig på att fixa bra musik åt mej. Jag gillar sjalen helskarpt som du har tänkt sticka och är ruggigt nyfiken på februarikoftan.

Kajsa sa...

Den där koftan är verkligen supersnygg! Och jag tror den kommer bli ännu snyggare med ditt färgval. NÅGON gång ska jag också våga mig på att sticka något "så stort" :)

Efwa - Medea sa...

Ljuvlig grön färg!! Garnet är ju också så underbart mjukt.

Anonym sa...

Det kommer att bli en fin kofta! Härlig färg. Har just idag öppnat en blogg, mycket tack vare dig!
Har kollat på din blogg och blivit inspirerad av dig och div. av dina alster. Hoppas du har lust att titta in hos mig. Ber om ursäkt för hur det ser ut nu, ska fixa till när jag får tid. Nybörjare...
Kram

Anonym sa...

Ja, kanske är det lie synd om Björklund :-) Lite, bara :-)

Jag har också tillhört vänster om vänstern i min glada ungdom, nu blir det mest (av realpolitiska skäl) V, fast jag tycker att de har varit mesiga i så många frågor :-( Reinfeldt får väl lite cred för sin skicklighet: han lurade ju ganska många "arbetare" at rösta på högern i valet!!! Även fast jag tror att många faktiskt inte röstade fram honom som stasminister, utan röstade bort Persson. Folk begrep bara inte vilket fyrhövdat monster de satte till makten :-)


Jag väntar med spänning att få se dina februarisockor. Koftan kommer säkert att bli superfin, för att inte tala om den isländska sjalen (som jag också beundrat på kd's blogg).

Ha det bra. Hoppas fåglarna sjunger.

Eva i Halmstad sa...

härlig färg den gröna.
eva.

DOCKMAMMAN sa...

Hej!
Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

Du går bara i här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri...

Mvh
Dockmamman

Anonym sa...

Den där gröna färgen än UNDERBAR! Jag stickar en grön kofta som får sådana ärmar, när den nu blir klar... Haha...

Anonym sa...

Haha, jag har oxå lyssnat på en HÄSTPOJKE, fast inte samma - nämligen HÄSTEN OCH HANS POJKE av C S LEWIS, vilket jag insåg efter en stund inte var samma pojke ALLS!

Dödergök sa...

Hej! Tack för alla kommentarer! Visst är den gröna underbar?! Jag har en naiv idé om att bli klar med februarikoftan och mrs betton-muddarna under helgen, då kan jag lägga upp till alpacakoftan nästa vecka. Vi får se om den idéen funkar i verkligheten. :)