söndag 3 februari 2008

Söndags-stickning
Så går en helg ifrån vårt liv och kommer aldrig åter...

Oj vad det lät sorgligt, men sant. Mannen har fått lov att rycka ut extra och har redan idag åkt iväg till jobbet. Jag är ganska trött på att vara själv nu kan jag tala om.

Tur att jag har lite stickningar på gång iaf. Februarisockorna är jätteroliga och jag misstänker att de kommer att bli klara vilken dag som hellst nu. Systerns zig-zag-basker växer lite den med och jag har bestämt att den ska vara klar innan jag börjar med några andra större projekt. Jag längtar efter att sätta igång med min kofta. Jag har stickat provlapp och kommit fram till att jag ska ha stickor 2,5 och det känns lite jobbigt. En hel kofta i slipprigt alpaca stickad på stickor 2,5. Men det lär väl gå ann det med när jag väl är igång. Det är bla. därför som jag snabbat mig lite med februarisockorna för att jag ska kunna koncentrera mig och njuta av min koftstickning.

Jag längtar efter lite garnköp ska ni veta, det finns mycket som jag vill klämma och känna på. Dessutom har jag kommit på att jag vill sticka en tröja till systersonen i födelsedagspresent och han fyller år i mitten av mars. Som tur är fyller han 5 så han är ganska liten fortfarande. Någonting i tjock bomull borde jag väl hinna sno ihop om jag beställer garn i mitten av den här månaden. Jag måste ju nämligen ändå handla någonting till min hemlis. (Undrar hur mycket garnförsäljarna tjänar på oss bloggare och våra mystiska byten och påhitt egentligen?)

Jag tror att jag redan vet vad hon ska få, men jag säger ingeeeeenting! ;)

4 kommentarer:

Susilull sa...

Fräck basker - snygga färger!

Eva i Halmstad sa...

Egen vävd duk?
Ha de gott på dej.
Eva.

Maud/En bok om dagen sa...

En till som stickar sockar parvis! Det är då en säker metod för att verkligen få två sockar - och dessutom två ganska likadana! ;-)

Dödergök sa...

Susilull! Tack så mycket, svart och rött känns väldigt klassiskt men ändå lite uppkäftigt. Passar lillasyster alldeles perfekt!

Eva i Halmstad! Japp, de allra flesta dukar som dykar upp på bild här har jag vävt själv. Det här är bara en liten spillbit av en daldräll som egentligen ska vara jättelång för att göra sig riktigt bra, men det här var slutet på varpen så jag gjorde en liten duk av den.

Pysseltanten! Ja det känns praktiskt på något sätt så jag brukar göra det om jag har möjlighet till det. :)