onsdag 6 februari 2008

Galenskap

Jag har gjort någonting mycket galet. Istället för att avsluta mina små trevliga avkopplande stickprojekt har jag påbörjat någonting nytt stort och galet.
Jag skyller på sömnbrist och jobbångest.
Eller så är jag bara helt crazy.
Jag har ju nämnt tidigare att jag köpte "Knitter's almanac" av Elizabeth Zimmermann bara för att jag är kär i february baby sweater. (Här med länkar jag helt skamlöst till Yarnias fantastiska variant, hojta till om du inte tycker att det är okej så tar jag bort länken!)
Jag tänkte sticka den i orginalstorlek på orginal sättet för att jag sen skulle kunna förstå hur den är konstruerad och sticka en i vuxenstorlek till mig själv. Men sen kunde jag inte sova i måndags natt och allt eftersom timmarna gick började en annan konstruktionsidé ta sin form.
Jag bara måste prova. På en gång.
Jag stickar på vinst och förlust i det jag har kvar av det naturvita Morjärvsgarnet som jag fick i mitt första hemlisutbyte av ex-hemlisen Agata. Jag har 4 hekto kvar, jag har inga illusioner om att det ska räcka men naturvitt är ju naturvitt så det går ju att köpa till mer. Hellst skulle jag vilja ha en röd eller en grå men det kliade i fingrarna och idéen måste provas. Blir den bra kan jag sticka en likadan i annan färg, blir den mindre bra måste ju idéen omprövas och då finns ju också utrymme för andra färger.
Jag stickar nerefrån och upp, fram och tillbaks på rundsticka, tids nog ska ärmar också stickas nerefrån och upp och sen ska allt stickas ihop till ett rätstickat ok.
262 maskor är många maskor efter en lång arbetsdag, men det är nästan charmen med det hela.
Dessutom börjar ju skidskytte-VM snart! :)

12 kommentarer:

desiree sa...

Självklart, måste man prova! Idén kan försvinna annars.

Anonym sa...

Oj, oj, oj... nu har jag varit inne pa din blogg varje dag i sakert tre veckor utan att lamna kommentar... Fy skams. Du har en jatteinspirerande blogg och jag tycker att det ar saaa roligt att titta pa dina stickningar. Har blivit sa inspirerad att jag till och med stickat fardigt en halsduk som jag borjade med for tva ar sen!!
Jag kommer tillbaka!
Kram fran Annika

Linda sa...

Själv är jag dålig att prova egna saker, eller rättare sagt våga tänka eget. Har nog inte riktigt tålamod. Tycker det är imponerande och ser med spänning fram till att få en liten titt på hur det går! Lycka till!

Byian sa...

Du får jättegärna använda dig av länken, det är så smickrande.
Jag tycker att du är jättemodig som ger dig på över 200 maskor på natten. Max 70 brukar jag gå efter ;-)
Det ska bli så spännande att se resulatet. Mönstret är roligt att sticka och Zimmermann är en rolig kvinna. Jag brukar kolla hennes entusiaster på zimmermania.blogspot, där finns det mycket fint.

Byian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Efwa - Medea sa...

Testa den här länken istället annars hamnar du fel.
http://zimmermaniacs.blogspot.com/
Jag blir också såå inspirerad av dina projekt o alla härliga färger. Smyger runt i din blogg varenda dag. Gillar din rost/svarta väska alldeles speciellt.

Åsa sa...

Åh vad spännande att se resultatet. Du brukar ju få till det mesta som du ger dej in på. Kram Åsa

Anonym sa...

Min hemlis retas med mig...
så då kan ju jag retas med dig =)
jag vet en sak du kommer att fåååååå.....
*hemligthemligthemligt*

Anonym sa...

grymt! Jag ser fram emot att få se resultatet!

Dödergök sa...

Tack för era uppmuntrande kommentarer! :)

Sicken retsticka till hemlis man har då....Nu när jag vet att du läser min blogg ska jag jobba på att underlätta ditt hemlisjobb lite, ett avslöjande inlägg kommmer snart.

tanja sa...

Tack för titten hos mig! Jag är inne här hos dig titt som tätt och beskådar dina fantastiska och färgsprakande skapelser men jag har inte lämnat något avtryck förrän nu.

Anonym sa...

infotoday fofuekzrk figure kfir beware lighting land otherwise thickening otters teaches
lolikneri havaqatsu