tisdag 26 februari 2008

Triss i sockor

Garn: Rester i jordiga toner. Bla. Fabel, Opal och On-line supersocke.
Stickor: Strumpstickor 2,5 mm
De här strumporna ska vännen Å få som en liten sportlovspresent. Det kan en hårt arbetande lärare behöva.Vilket roligt mönster! Det känns som att det går att variera i oändlighet. För en gångs skull har jag följt beskrivningen till punkt och pricka.

Mönster: Raggsockor till lillebror. Mitt eget hopkok, jag har försökt snitsa till hälen med lite fiskbensmönster och benet är en smula format för bättre passform. Det var superlänge sen jag stickade ett par vanliga raggsockor och det var ju inte så upphetsande men jag tror att brorsan blir nöjd. Mannen blev sugen på ett par egna när han provade de här och jag har garn över så det blir nog ett par till vad det lider.

Garn: Ca 100 g Raggsokken från Sandnes garn räckte till herrsockor storlek 41-42 ungefär. 60% ull 40% syntet. Färg nr 1022

Stickor: Strumpstickor 3,5 mm

Mönster: Sockor med falska flätor, februarisockorna från Stickameras sock-klubb. Jag har lagt till ett hålvarv innan mönstret börjar som jag sen har trätt ett sidenband genom. Jag stickade några fler rapporter på skaftet än vad som stod i beskrivningen.

Garn: Fabel från garnstudio, kanske 75-80 gram gick åt. Färg nr 300.

Stickor: Strumpstickor 2 mm för att tajta till dem lite eftersom vännen L har väldans smala fötter.

Roliga och fin fina strumpor. Jag kan absolut tänka mig att sticka fler par.

8 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

Härligt att se sockar med lite "snits" på. Jättefina!

Anonym sa...

Fantastiskt fina sockar alla! Och så olika. Nu blev jag jätteinspirerad att sticka de första. Och vilka härlig varma raggisar :-) Och sist, men absolut inte minst: så otroligt snygga sockor med bandet :-) Jättefina.

Byian sa...

Jättefina strumpor. Din variant med sidenband är härlig. Komplimera ditt inlägg om merinoull också, jättebra sammafattat liksom. Jag väljer att inte se på program som stör min nattsömn, inte för att jag inte bryr mig utan för att jag bryr mig om mig själv. Känns viktigt att kolla upp om alla merinofår hanteras på samma sätt eller om det är specifikt för "down under".

Anonym sa...

Å, vilka snygga sockor! Gillade speciellt designen på de första - ska lägga på minnet om det blir några restsockor nån gång!

teresa sa...

Åh, vad gulligt det var med bandet! Och den färgen i kombination med det lite skira mönstret mm - wow!

Eva i Halmstad sa...

Dina strumpor är så personliga, så roliga och anorlunda, du läser nog inte mönstret på samma sätt som jag, mina strumpor blir bra men ack så bleka i sällskap med dina.
Dom är härliga att se.
Ha de så gott.
Eva.

Dödergök sa...

Tack så mycket för alla fina sock-kommentarer!
Jag är ju som sagt inne i en väldigt kreativ sock-period och det känns som att jag har hur mycket inspiration som hellst när det handlar om strumpor. Tänk om jag var lika inspirerad till att göra tråkiga saker också! ;)

Emmas dagar sa...

HÄR var dom ju! Jag gillar dina sockor med falska flätor och ville bara säga det:-)
Ja, du stickar väldigt mycket annat fint också och använder härliga färger!