fredag 7 mars 2008

Guldkant på tillvaron

Är det det här som kallas för guldkant på vardagen?
Allt blir lite roligare när man äter på mannens fina ärvda "briljant" tallrikar från Rörstrand.
Fast idag blev det lyxmiddag på riktigt för en ensam gök.
Ugnsbakade rödbetor med getost, chilibakad laxfjäril och färska räkor.

Vännen Å och jag var och fikade efter jobbet. Min sockstickning hängde med den också. Det känns som riktig vardagslyx, att få en timme eller två med bästa vännen från lekis med lite vuxenprat och stor kopp te. Efter fikat lurade hon in mig på hälsokosten och jag shoppade loss som bara den! Eller nja... :) Ekologiska popcorn, olivhandcrème och Yogite mot kvinnlig obalans. Det kan jag behöva.

Men det bästa spar jag till sist; pappa var hit och lämnade hem Charlie nu när min arbetsvecka är slut. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Nu ska jag ägna mig åt lite långsam sjalstickning i soffan och njuta av lugnet och mitt nya harmoniska te.

Trevlig Helg!

5 kommentarer:

lillstrumpa sa...

Vilken skön avslutning på en arbetsvecka det låter som (och te mot kvinnlig obalans kan väl aldrig vara fel :) Den ärvda tallriken var ju supersnygg, ibland blir jag så avis på alla som har en massa ärvda saker med både patina charm och släkthistoria (även om jag tycker om mina nyköpta tallrikar och annat så är det inte riktigt samma sak ju...)
Trevlig helg till dig med!

Anonym sa...

Åh himlars vilken god mat! Blev det nåt över? :P
Vad är det för sockmönster? Helt plötsligt så har sock-febern slagit till igen, efter ett låååångt uppehåll. Men det är väl som att lära sig cykla, har man en gång lärt sig sticka sockor, så kommer det alltid att finnas med en.. ;)
Mysigt att få hem vovvsingen. Jag kan förstå känslan av hur föräldrar saknar sina barn.. (har inga själv, mer än hunden då).
Trevlig helg med stickning o hundmys!

Strumpstickan sa...

Den laxen såg jättegod ut! Snygga sockar också:)

Clara sa...

Vilken härlig helg! Sockarna blir verkligen jättefina.

Dödergök sa...

Lillstrumpa! Den här veckan har varit lite dryg så jag behövde lite harmoniserande te kännde jag! :)
Om man inte har egna ärvda prylar kan man ju alltid fynda på loppis, jag såg för ett tag sen assietterna till mannens tallrikar men jag var dum och snål och köpte dem inte. Måste ta och kila in där i veckan och se om de finns kvar.

Sofia! Ja maten var supergod. Det är ett av marsmönstren till sockklubben, tropicana.
Mina hundar betyder så mycket för mig och det känns så tomt när en utav dem inte är hemma.

Strumpstickan! Japp den var smaskens. Strumporna blev mycket bättre än vad jag först kunde tro. Nu gillar jag dem jättemycket.

ClaraSofia! Mmm jag försöker vila upp mig efter en något påfrestande jobb-vecka. Jag gillar att mönstret verkligen passar så bra till mitt mångfärgade garn.