lördag 8 mars 2008

Lördagsbilder

Jag har bakat idag. Både bröd och mjuk banankaka med pepparkakssmak. Banankakan försvann i ett nafs när den hungriga familjen var här. Brödet är också nästan slut, men det luktar fortfarnde gott här hemma.
Systersonens tröja har fått komma fram och bli provad idag. Tur att jag inte repade upp den i ett infall av galenskap, den blir nämligen inte för liten. Nu är det bara att bita ihop och sticka klart.
Jag har vår-pyntat lite på trappen idag. Det känns bra. Det var trevligt att vara i skogen med hundarna en liten sväng också och hämta lite björkris.
Oj vad stor den kommer att bli när den är klar. Den är redan nu normalstor och jag har mååånga lååånga varv kvar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sjalen blir jättefin...och jag är en liten härmapa! :o
Jag har äntligen fattat hur den är gjord...och har kommit en bit nu...tänkte oxå fler färger...men när jag såg din så tyckte jag det blev finare än vad jag själv tänkt..så nu har jag slutat tänkt...och härmar dig lite ...
...hoppas du inte tar illa upp!

Strumpstickan sa...

Nybakt är livskvalitet:)

Eva i Halmstad sa...

Härligt bröd, luktar så gott.
Hur är det med magen?
*Ha de gott, Eva.

Eva S sa...

Jättefin sjal. Är det ett eget mönster? Och garnet ser läckert ut. Vilket är det?
Eva i Lund

Dödergök sa...

Catarina! Jag är ju en härmapa jag med för jag har ju hämtat inspirationen från kd och hennes fina isländska sjal i kauni lace.

Strumpstickan! Jag skulle inte ha kunnat sagt det bättre själv! :)

Eva i halmstad! Nu rör det sig regält i magen, särskillt på kvällarna. jag hoppas på friska valpar och en lätt förlossning, sen bryr jag mig inte om något annat. Men det ska bli väldigt spännande att se vilka som bor där inne!

Eva! Tack så mycket. Mönstret kommer från garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=105&d_id=3

Och garnet är kauni lace.

Maria J sa...

Bröd är ju så VACKERT! Har du nåt bra recept på bröd med dinkelmjöl och andra nyttigheter? Gillar bröd, men äter GI-mat numera. Lite knepig kombo. :-/

LenaL sa...

Ljuvligt bröd, jättevacker sjal och hoppfull grönska, jag blir lika glad varje gång jag läser din blogg!

Ha det jättebra!

Dödergök sa...

Maria j! Det är värdelöst att fråga mig om recept för jag har mina bakkunskaper i händerna. Så några exakta mängder kan jag aldrig riktigt säga. Jag ska baka matbröd i eftermiddag förmodlingen blir det ett dinkelbröd. Om det blir bra lovar jag att återkomma med någon form av recept. :)

Lena L! Tack så mycket, för om du blir glad då blir jag glad!