fredag 21 mars 2008

Långfredag

Havregrynsgröt, Jansson-ingredienser, nybakat lantbröd, sparrisknoppar
Jag firar påsk själv i år, mannen jobbar ju (som vanligt) och jag kan inte åka någonstans när jag har hela skrubben full i bebbar. Med andra ord tar jag det lite lugnt med pyntandet och skrubbandet och fejjandet i år. Men lite fint vill jag ju så klart ha det. Jag fortsätter på frukt och grönsakstemat och fyller på med lite bröd och mat. Bröd är kanske det vackraste som finns, men Grebbestads ansjovisburkar är inte långt efter de heller.

Det har snöat till och från hela dagen och temperaturen är på minussidan. Påskliljorna i zinkhinken slokar och krokusarna i rabatten ser ut som urvridna disktrasor men mina kaktusar är fulla i knopp och på köksbordet sträcker sig en ranglig minipåsklilja mot ljuset. Idag är första dagen på mycket längre som är mer ljus än mörk och snart går det alldeles för snabbt. Jag blir alltid så sentimental om våren. Jag vill insupa varje ögonblick, vakta alla sprickande knoppar från att slå ut.

Jag spär på min sentimentalitet genom att lyssna på vacker popmusik via You Tube, Håkan om och om och om igen. Med lockig lugg och klump i halsen. Vad jag älskar den mannen. (Kanske den ende heterosexuella man jag älskar på det viset.) Tur att han har läskig brasiliansk fru och söt son annars hade jag kanske rymt med honom till havs och hur skulle det ha sett ut?!

Naturligtvis var det fel på koftmönstret från Garnstudio, det var länge sen jag stickade något av deras mönster som det inte var fel på. Irriterande men nu är jag på rätt spår efter en smula matematik. Den uppmärksamma läsaren ser att jag gör resår istället för fladdrig kant med aviga ränder. Garnet är ljuvligt vackert och mönstret blir jättefint. Jag har bokat tvättid ikväll för att tvätta muskattröjan, imorgon kommer systersonen på besök nämligen. Men ikväll ska jag njuta av mysig ensamstickning i soffan med stor blommig kopp te och nybakat lantbröd. Inte så dumt alls.

Glad Påsk!

10 kommentarer:

miastick sa...

Glad påsk! Hoppas du får det mysigt med alla små valpar (är det väl?). Snyggt omstylad blogg!

Anonym sa...

Fina bilder och trevlig läsning. Jag har blivit än mer inspirerad av din och andras stickbloggar och investerat i två fina stickböcker! Väldigt kul! Glad Påsk till dig och dina djur!
Annika

Sillen stickar sa...

Du verkar har så mysigt hem.
Kul att just Du är på med KALstickningen!!
Cilla

Eva i Halmstad sa...

Glad Påsk på dej.
Eva.

desiree sa...

Glad Påsk! Brödet ser helt underbart ut.

Åsa sa...

Tur att du har alla små bebbar när maken jobbar.Du ser ut att ha det så väldigt trivsamt ändå.Maten och brödet ser fantastiskt gott ut. Glad påsk!

Clara sa...

Färgen på den gröna alpacan är verkligen underbar!
Snygg vårig omstyling på bloggen också, och snygg visningsbild. Allt är visst snyggt hos dig idag! Glad Påsk

maria carlander sa...

glad påsk tjejen! inte alla som blir fembarnsmormor över en natt -och har tid att göra gott bröd och vacker kofta!

Helena sa...

Glad Påsk! Vad snyggt du har fått det på bloggen.
Skönt att se att du använder den enda riktiga ansjovisen till janssonen:)

Dödergök sa...

Tack för alla påskhälsningar och glada tillrop! Det är alltid lika roligt att läsa era kommentarer.
Kul att nya stylen på bloggen gillas, man måste ju variera sig lite då och då annars tröttnar jag på att vara Dödergök! :)