fredag 28 mars 2008

Loppisfynd och stickningar

Det blev en loppisrunda till slut i Onsdags. Systerdottern, jag och vännen Å for över stadens loppisar med luskam för att sålla ut guldkornen bland skräpet. Det här kom jag hem med; Två märkböcker, en från 50-talet med fina stjälkstygnsmönster och en äldre med tjusiga korsstygn. Fyra vackra pressglastallrikar i en brungrå nyans och en kort rundsticka 4,5 mm. Ja jag köpte en stor och fin korg att ha tändmaterial i också men den kom visst inte med på bild idag.
Jag tänkte att jag skulle visa upp mina pågående projekt. Just nu stickar jag mest på den förbaskade sjalen (eller monstret som jag döpt den till) för jag vill verkligen bli klar med den. Målet var att hinna färdigt över påsklovet, kanske går det men jag är skeptisk. Jag har galet många maskor nämligen, det här blir absolut den största sjal som jag någonsin gett mig på. När jag är klar kommer jag ha över 700 maskor på min alldeles för korta rundsticka. Jag är inne på slutvarven på den näst sista mönsterrapporten sen har jag den avslutande bården kvar där varje varv från rätsidan kommer att ökas med sjukt många maskor. Uj uj. Min fina kofta har fått stå tillbaka för sjalstickningen men den känns ju som rena barnleken när jag har monstersjalen att jämföra med. Ett varv går ju riktigt snabbt fast det är över 250 maskor på stickan. Den ska få lite kärlek så fort sjalen är klar, för jag vill ha den klar så fort som möjligt. Det ska ju bli vårväder här nästa vecka.
Det enda som kan tänkas smyga sig in mellan mina sjutusenfemtielva sjalmaskor är mina hemlishalvvantar. Dels för att det är dags att lämna tillbaka inspirations-boken till biblioteket snart och dels för att jag vill använda stickorna till aprilsockorna. Jag ska sticka mina i det fin fina Lorna's Laces garnet "Bittersweet". Det blir nog jättebra tror jag. Jag gillar verkligen aprilmönstret i sock-klubben. Pulsvärmar-mönstret för April kan nog också bli fint jag funderar på att sticka mina i svart Regia Silk men det blir en senare historia, April har ju inte ens börjat än...

5 kommentarer:

Annelie sa...

Finfina stickningar som vanligt. Alltid lika kul att läsa din blogg. Tror din Hemlisvän blir riktigt glad för vantarna.

Nettan sa...

Den sjalen blir superfin. Finns mönstret på nätet eller är det köpt? De andra stickningarna är superfina åxå. Jag tror åxå din hemlisvän blir jätteglad för sina fina vantar.

Efwa - Medea sa...

Koftan gillar jag väldigt mycket. Färgen är fantastisk.

lillstrumpa sa...

Det låter alltid så mysigt med alla loppisrundor! Jag undrar om det är jag som är dålig på att snoka reda på loppisar, eller om man måste bo i en charmig stad på landet för att kunna göra vackra loppisfynd titt som tätt...

Såklart hemlisen kommer bli glad för de där vantarna! Jag vet ju själv hur lyckligt lottad man känner sig när man har dig som hemlig vän! :-)

Dödergök sa...

Annelie! Å tack så mycket, det känns alltid kul att höra att någon uppskattar mina små trivialiteter! :)

Nettan! Mönstret kommer från garnstudio och är gratis, den är stickad i alpaca egentligen och heter sjal med hålmönster eller något liknande. Jag kan länka till mönstret om du inte hittar det.

Medea! Ja visst är den!? Jag tror att den kommer att bli riktigt bra när den är klar. Färgen är så där härligt engelsk på något vis, lite tweedig fast det inte alls är tweed.

Lillstrumpa! Ja loppisar kanske är ett småstadsfenomen, i storstaden heter det ju "antikbod" och är svindyrt.
Tack för de värmande orden om att vara min hemlis förressten, sånt blir jag glad av! :)