måndag 31 mars 2008

Monstersjal och monsterförkylning

Monstret är avmaskat. O'boy säger jag bara. Det tog över två timmar att virka avmaskningskanten (visserligen två timmar med feber men ändå). Den är gigantisk, jag vet inte hur det ska gå till att blocka den och efter det lär den ju bli ännu större. Det problemet orkar jag inte ens tänka på för tillfället. Jag måste säga att det kommer dröja en stund inna jag stickar en sjal med över 700 maskor igen. (Eller vänta nu, hur många maskor kommer Knitty-sjalen ha på slutet? 629 maskor det är ju rena barnleken.)
Jag har sjukskrivit mig hela veckan, det känns väldigt trist och ångetsfyllt men det är inte mycket att göra åt saken när jag har feber och värk i hela kroppen. Jag ska verkligen försöka vila den här veckan, inte städa och tvätta ikapp allting som inte blev gjort förra veckan. Min gulliga mamma kommer och hämtar Charlie ikväll så att jag inte behöver ha ångest över att han inte får den motion han behöver. Meja klara sig bra med korta kiss och bajs-rundor för tillfället, hon har ju sina bebbar att bry sig om. Tänk att de blir två veckor i morgon. Trean har börjat öppna ögonen och hon är så söt att man nästan börjar gråta. Nya bilder på henne finns i gökungebloggen.
Nu ska jag dra filten över mig och njuta av lite värdelös daytime tv.
Nya bilder och en ordentlig presentation av sjalen kommer när den är blockad och klar.

18 kommentarer:

Byian sa...

Krya på dig. Du funderar på knittysjalen alltså... Det gör jag också... Den där gröna är attans tjusig

Lollisossa sa...

Gud, vilket jobb, vad duktig du är. Brukar vara inne på din sida och kika och tycker du är fantastiskt duktig, vilken inspiration. ( underbara valpar med.)

Anonym sa...

Otroligt vacker sjal, den kanske kommer till användning i någon av feberfrossorna.
Hoppas du kryar på dig snart.

Anonym sa...

Hej Dödergök!
Vilet arbete, jag är imponerad! Vill bara tillägga att jag läser din blogg varje dag. Handarbetar mycket själv, och gillar din resp Ilsefins blogg bäst. Jag tycker om din estetiska känsla för färg och form, och nu menar jag inte bara dina arbeten, utan hur du kombinerar bilder etc. Så...tack för inspiration och ögongodis! Och krya på dig! kramar från fru P

Åsa sa...

Den sjalen är verkligen snygg. Färgerna blev så fina ihop.Massor med the och honung och kryp under filten så mår du nog snart lite bättre. Krya på dej. Åsa

Anonym sa...

"Monstersjalen" är otroligt vacker...och jag får ångest när jag ser hur mycket jag har kvar att göra på min!! Men den SKA bli klar ..nån gång...
Krya på dig!

Bland garnnystan och sytråd sa...

Vicket jobb!! Skall bli roligt att se den blockad. Ta nu och pyssla om dig, klappa garn och bebbar i lagom takt. Krya på dig!

Sillen stickar sa...

Monster var det rätta namnet! Ibland är det riktigt härligt att ha en stor sjal. Krya på dig!
/Cilla
ps. Släpp alla krav när det gäller idolstickaren. Du är bara inspirerande helt enkelt.

Joanna sa...

Krya på dig!

Anonym sa...

Otroligt fin är den!

Krya på dig nu!

Agata sa...

Sicken vacker sjal du knåpat ihop! Vackra färger har du valt också. Och fina loppisfynd har du fått ihop. Jag förstår att du är nöjd.

Eva S sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Min tråd sa...

Så underbar "monstesjal"!

Eva S sa...

Svep in dig i den härliga sjalen, så kryar du på dig snabbt.
Eva i Lund

Buddas kryp in sa...

Sååå vacker!!!
Nu bara längtar jag efter att min candle flames ska bli klar så jag kan starta ett nytt projekt :-) Känner att jag måste avsluta lite emellanåt...
Hmm visst jag brors döttrarnas koftor oxå :-)

Krya på dig!!!

Kramizz Kattis

Kamilla sa...

Jättesnygg sjal, jag önskar att jag skulle ha nog med ro för att virka eller sticka någon sjal, men det är så mycket sammasamma så jag har inte ork (: krya på dig.

Annelie sa...

Krya på dig!
Sjalen blev jättefin, ser fram emot en bild i blockat tillstånd. *Woahahahaha*
Kul att se att någon fått den färdig. Funkar som morot för en annan får jag erkänna.

Dödergök sa...

Tack så mycket för alla fina kommentarer, jag läser alla lika noga och jag uppskattar verkligen att ni tagit er tiden att skriva till mig! Förkylda kramar från Dödergök!