torsdag 20 mars 2008

Påsklov! (= massa stickning)

Det bästa med att jobba i skolan är att man får ha lov, eller nja det finns ju annat bra också så klart men idag känns det underbart med lov! Jag är nämligen helt slut efter den här veckans hundförossning och jobb. I natt väckte Meja mig vid tre och efter att vi varit ut och kissat ville hon inte ligga själv i skrubben, nej då skulle allt mamma sitta där också annars fick det va. Säkert oroar jag mig i onödan men jag har ju läst i boken att valparna inte kan hålla värmen själva och därför måste mamman ligga och värma dem den första tiden. Förmodligen klarar de sig alldels utmärkt i 20 minuter utan mamsen men jag blev lite nervös. Nya bilder och mer text finns i gökungarnas blogg.
Jag har lagt upp till min gröna alpacakofta nu, det blir nog en schysst påskstickning, tunnt garn och 253 maskor på stickor 2,5 mm. Ja ja det blir säkert fint och tiden har jag ju nu med påsklov och allt. Egentligen vill jag ju börja på en tröja till och risken finns att jag kommer att göra det också. Igår var jag nämligen och hämtade 3 härvor soft silk från Garnhärvan hemma hos vännen Å. Det ska bli en båtringad enkel raglantröja stickad uppefrån och ner. Om garnet räcker ska den bli långärmad, annars duger kort ärm bra det med. Jag har planerat den här tröjan ett längre tag och när Å ändå skulle beställa från Garnhärvan bestämde jag mig blixtsnabbt. Tanken är att det ska bli en enkel men kvinnlig och grymt lyxig tröja utan knäppning för en gångs skull.
Jag stickade klart halskanten på lille W:s tröja på jobbet idag. Nu ska den bara monteras och tvättas. Jag hoppas att maskorna jämnar till sig lite efter tvätt. Jag tycker att det är svårt att sticka i bomull, eller så är jag bara väldigt självkritisk. Färgen är varmare i verkligheten och jag tror att ungen kommer att bli grym-söt i den.
Jag är lite sugen på att sticka svamp-muddarna (det andra marsmönstret i pulsvärmarklubben) från hello yarn, min syster gillade dem stenhårt och det samma gjorde systerdottern. Själv har jag ju proppfullt med pulsvärmare och halvvantar så det känns inte helt motiverat att sticka dem till sig själv. Påskmönstret i sock-klubben är väldigt fint också men jag har inget lämpligt sockgarn hemma som skulle räcka. Och som jag redan konstaterat i inlägg från förr; det går inte så bra att köpa garn i den här staden.
Kanske är det ett tecken på att jag borde koncentrera mig på mina pågående projekt, eller vad tror ni? ;)

5 kommentarer:

lillstrumpa sa...

Vilken härlig grön färg på alpacagarnet! Men en htl tröja på stickor 2,5...jag blir matt av bara tanken :)

Anonym sa...

Oj här har det hänt grejer! Gillar nya stajlen! Tycker man gott kan "pjoska" lite med nyblivna mamman, inget fel i det!
Massa fin stickning du ska hinna med! Jag ska åka bort (hem) och velar in i det sista vad som ska med i stickväg.. *svårt*
Glad påsk och njut av ledigheten! Kramis

Unknown sa...

Du laver nogle smukke ting!
Og tillykke med de små :-)

Sillen stickar sa...

Hej Gök!
Gratttis till de små underverken. Jag kommer ihåg att det var så underbart att få underlatungar som liten. Att få valpar måste ju vara ännu härligare. Jag tror din påbörjade kofta kommer bli grymtfin(som allt annat du gör;))
Å en fräsch vårblogg är ju toppen!
Glad Påsk!
önskar Cilla

Dödergök sa...

Lillstrumpa! Ja jag fick tre nystan av min förra hemlis och jag blev så kär i färgen att jag köpte till ett helt gäng nystan till den här tröjan. Egentligen ska det vara stickor 3 men jag behövde 2,5 för att få till stickfastheten. Bara att ta ett djupt andetag och sätta igång. :)

Sofia! Tack! Jag gillar att ändra lite då och då annars tröttnar jag.
det är klurigt det där med att veta hur många/ vilka stickningar man ska ta med sig, man vill ju inte sitta där mil hemmifrån med fel stickning. ;)

Losarinas mor!
Tack så mycket! Kul med en norsk läsare av bloggen!

Sillen stickar! Tack så mycket Cilla, det är svårt att slita sig från valplådan kan jag meddela dom är så söta att det gör lite ont i hjärtat.