lördag 2 februari 2008

Gröna apor

Mönster; Monkey från Knitty. Mitt andra par av Sock-klubbens januarisockor. Jag har följt beskrivningen utom några detaljer. Jag har fler maskor i resåren och stickat den aningens längre för att få en längre strumpa, jag har stickat en förstärkt häl istället för en vanlig slätstickad och jag har efter mycket suckande och stönande petat upp den "graftade" tån och stickat min egen tå-variant.

Garn; Opal Uni färg 1990 köpt från Garnkorgen. Jag är inte dunderimponerad av opal, jag ogillar det inte men jag tycker att det är lite svårt att få till en jämn och fin struktur, dessutom har jag sett på mannens strumpor att det noppar sig fort. Men jag älskar den här gröna färgen och det väger upp en hel del.

Stickor; 2,5 mm strumpstickor.Jag gillar mina gröna apor, mönstret är så fint och passar mina runda fötter och stabbiga vader alldeles perfekt. Och färgen är ju bara så Dödergök! Fram för fler enfärgade färgglada sockgarner!

14 kommentarer:

miastick sa...

Gröna monkey äger ;)
Jag har samma funderingar runt Opal som du, synd att jag just beställt 6 nystan...

Frida sa...

JAg älsakr grönt! Snygga sockar

desiree sa...

En ganska modig färg! Men visst är det snyggast med enfärgat.

Boel sa...

Snygga. Aporna gör sig helt klart bäst i enfärgat (mina är inte det) och knallgröna gör mönstret full rättvisa. Jag ska nog sticka mig ett par till i enfärgat fast lila tror jag.

Linda sa...

Skitsnygga! Jag är också sugen att sticka mig ett par till...

lisa sa...

Supersnygga! Själv har jag inte vågar mig på mer än att använda två stickor, strumpstickor känns överkurs innan jag tränat mer. Men oj vad jag ska sticka sockar sedan!

Anonym sa...

Oj, så snygga!

Thepas sa...

De är jättefina! Jag tänker pröva Monkey-mönstret utan aviga maskor... jag har sett det på Ravelry...

Anonym sa...

Grönt.....hmmm...mumma.
Jag borde gjort mina februarisockar längre. Jag har upptäckt att jag antingen vill ha långa skaft eller ankelkorta. Både Monkeys och februarisockorna är fel längd på mig men tyvärr har jag inte fattat det förään den ena är klar och jag repar inte upp och börjar om...nej nej, det får bli presenter till någon annan istället.
/Klockarbarn

Anonym sa...

Vilka underbara strumpor, älskar färgen!

Byian sa...

Mycket tjusiga. Härligt grön grön, kan inte bli så mycket grönare ;-)
Det ser ut som att sockorna blivit perfekta i storleken.

Dödergök sa...

Tack så mycket för alla fina kommentarer, det är så roligt att läsa och kul att hitta till nya bloggar. Kram till er alla!

Kajsa sa...

Hur långa kunde du göra dina Monkey utan att garnet tog slut?? Jag stickar i samma garn och vill gärna ha dem så långa som möjligt. Hade tänkt göra dom bara som benvärmare och ända upp till knät först, men eftersom mina "ridvader" är dubbelt så tjocka där uppe som där nere så var det inte en så speciellt bra idé :)

majsan sa...

tjusigt.Ska börja sticka februari med.Helt glömt bort sock klubben..=)