fredag 21 september 2007

Dödergök hjärta skitungarna = sant

Det har varit en riktigt bra dag idag på jobbet, ni som är lärare känner förhoppningsvis igen känslan, man blir liksom nästan lite kär i ungarna. Inte kär på ett sådant där sätt som det görs dokumentärer om för att visas sent på kvällarna på femman, utan mer rumsrent kär. Allt flyter på, de gör som man säger, är snälla mot varandra, hänger med i och startar roliga och intressanta disskutioner och fler än en lever upp till sin riktiga potential.

Det är sådana här dagar som får mig att vilja plugga och bli lärare "på riktigt" inte bara den ständiga vikarien. Men sen vet jag ju också att det är så mycket annat som väger in och det är inte alla dagar man känner sig som stålmannen när man kommer hem. Men jag ska njuta av den här känslan idag och förhoppningsvis kan jag plocka fram den någon annan dag när man står på vansinnets gräns och övervägar att hoppa från fönstret på hemkunskapen..... Nog för att man blir nog lagomt platt av att hoppa från bildsalen också i och för sig...

Nu ska jag spä på min goda fredagskänsla med sockstickning och slötv i soffan bredvid en gravid hund (ialla fall har hon fått en liten kulmagen så det borde väl betyda att jag ska bli mormor i slutet av oktober?!). Trevlig helg till er alla!

1 kommentar:

Kajsa sa...

Gud så kul att Meja är rund om magen! Jag hade just börjat undra eftersom du inte skrivit något om det på ett tag. Hoppas att allt går bra!