söndag 30 september 2007

NätkassenNu är jag klar! Nätkassen som var så tråkig visade sig bli riktigt snygg och praktisk. Hade jag varit lite mer noga när jag började med minskningen hade blomman i botten inte haft ett missbildat blad, men jag väljer att tycka att det är lite charmigt. Det är ju faktiskt en kasse att bära frukt och filmjölk i, inte en aftonväska. Remmen är tillräckligt lång för att man ska kunna ha den på axeln om man vill det men det går också att bära den i handen utan att kassen släpar i backen. Eget mönster med inspiration från stick och brinn. Garnet är rester efter min puffärmströja. Vanligt simpelt bomullsgarn med andra ord. Jag har stickat på stickor nr 4 och sen böt jag till stickor nr 3 till botten. Nätmönstret är simpelt, *sticka ihop 2, 1 omslag* i evigheters evighet Amen!

Nu ska jag ut i skogen, vi får se om jag hittar något roligt där.


9 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Kassen är urläcker, riktiga blommor har ofta missbildade blad så de skämmer inte. ja var i skogen i går men inga rönnbär, men en massa svamp till och med en blomkålssvamp, mumma.
Ha de gott, Eva.

Elena sa...

Snygg snygg kasse! Kul idé med blombotten.

Lycka till med skogsturen. Jag längtar tills barnen är lite större, då blir det höstpromenader/strövanden i skogen var och varannan dag ... eller åtminstone varje helg!!

Kajsa sa...

Jag håller helt med Eva, det missbildade bladet är bara ett stort +

Mian sa...

Läcker personlig kasse!
Inte utan att man blir en smula avis...

Anonym sa...

Skitsnygg!

Anonym sa...

Sorry att jag inspirerar till tråkig stickning, jag var på tråkigt humör den dagen... Men måste tillstå att du gjorde rätt som höll ut! Din kasse blev jättefin och min kasse används flitigt. Ska så småningom göra en mer färgglad variant.

Thepas sa...

Åh jag måste göra en sån! Har velat ha en nätkasse i evigheter men aldrig kommit mig för att sticka en.

Dödergök sa...

Tänk att ni gillade min kasse ändå, med missbildat blad och allt! :) Tack så mycket!

Och tack Liisa för inspirationen, även tråkig stickning kan ju som bekannt resultera i någonting mycket trevligt! :)

Efwa - Medea sa...

Någon pratade om din kasse i en annan blogg och nu äntligen hittade jag den. Den är jättefin och kanske kan det bli en bilstickning för mig när jag är klar med mina januari-monkeys.