tisdag 18 september 2007

En perfekt kvällspromenad

Obs! Pumporna på bilden har inget med äpplena i historien att göra.


Det känns som att jag har klagat en hel del den sista tiden. Jag har klagat över att mannen jobbar borta, jag har klagat över tråkiga ensamma helger och jag har klagat en hel del på den här förbaskade förkylningen som inte vill gå över. Därför tänker jag väga upp klagosången med en gladare melodi. Jag är nämligen glad idag. Vad bottnar då denna glädje i kanske ni undrar? ( Eller så struntar ni fullkomligt i det.) En djup fråga med ett lättsinnigt svar; De hade svenska äppeln för 9:90 på hemköp! Med risk för att låta som Ernst Kirschsteiger, men sånt gör mig barnsligt lycklig, att köpa hem en blandad påse med Signe Tillish, Gravensteiner, Katja och Discovery. Sen blir det inte sämre av att luften var så där krispig och underbar på vägen hem och dragspelsbaskern värmde skönt runt öronen. Livet är rätt härligt ändå när man tänker efter.
Det är roligt att jobba också, fastän drygt så klart när huvudet väger 10 kg mer än vanligt (läs snor) men det är faktiskt roligare än drygt.

I sann entusiastisk anda städade jag min stickkorg när jag kom hem från promenaden och äppelköpet. Min stickkorg innehåller för tillfället följande projekt:

  1. Karamellsockorna En klar och den andra just påbörjad.
  2. Stickad nätkasse Oj vilken tråkig stickning, jag funderade på att repa upp den men den blir så snygg att jag lät bli, men jisses vad trist alltså!
  3. Silkeshalsduk Mycket roligare stickning men inte tv-anpassad, målet är att bli klar den här veckan så att jag kan börja använda den för den är sååå fin!
  4. Randig raglankofta Eller nej nu ljuger jag för den ligger på tork / lätt blockning inne på badrummet. Med andra ord är den klar! Fast knapplös än så länge och jag måste verkligen få tag på någon slags knappar för jag behöver en jobbanpassad kofta (dvs en som man ser ut som folk i). Men frågan är var man ska hitta schyssta knappar i den här stan. Jag ska nog gå på knappjakt imorgon efter jobbet.

Nu ska jag återgå till mina äpplen och min sockstickning, kram på er!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Man blir ju väldigt glad när man läser det här inlägget. Glädjen liksom smittar av sej och jag känner nästan smaken av äpplena.Härligt!

Kajsa sa...

Gud vad härligt det låter med alla äpplen. Själv glömde jag nyss en äppelkaka i ugnen. Förhoppningsvis hann jag rädda den i sista sekunden (j*vla House...) Jag har ingen koll på äpplen, men de var stora och härliga och kommer ifrån svärföräldrarnas grannes trädgård :)

Anonym sa...

Åh va gott med äpplen, jag var så sugen förut när jag åkte till ica men där kostade alla äpplen 19.90,det snålades och blev inga äpplen eftersom jag vet att Willys har för kanske 13 kr.
Men inte kan jag hålla med om att du klagat värst mycket, lite mutter kanske men i övrigt bara bra och positiva ord.
Krya på dej.

Dödergök sa...

Vad kul att jag kunde glädja någon med mitt äppeltrams! :)