söndag 23 mars 2008

Tröja med fiskbensmönstrat ok

Mönster; Tröja med fiskbensmönstrat ok ur Debbie Bliss bok "Sticka tröjor". Tröjan är till en 5-åring men jag stickade storlek 2-4 (fast med barnets riktiga längdmått) eftersom jag inte håller med Debbie Bliss om att barn ska ha stora potatissäckar på sig. Jag gjorde en del mindre ändringar i mönstret, bla. stickade jag tröjan på rundsticka upp till delningen för ärmhålet, ärmarna sydde jag däremot ihop. Jag stickade vriden resår både i nederkant och i halskanten och jag gjorde en annan avmaskning för axeln.

Garn; I orginal är tröjan stickad i denimgarn från Rowan, den är alltså tänkt att krympa en hel del, främst på längden. Jag stickade i muskat från Garnstudio färg nr 45. Jag köpte 350 g och jag använde alla nystan fast det sista blev det en del över på.

Stickor; Jag stickade som sagt både runt på rundsticka och sen fram och tillbaka på rundsticka, väldigt skönt för axlarna eftersom tröjan blir rätt tung att hålla på med. Resåren stickade jag med stickor 3 mm och resten med 3,5 mm stickor.Jag är riktigt nöjd med den här tröjan, inte för att den var det roligaste jag någonsin stickat men resultatet blev jättebra, särskillt efter tvätt. Finast är ändå mönstret och färgen. Fiskbenen framträdde bättre än väntat i den här guldiga olivgröna nyansen. Tröjan finns i allt från bebisstorlek till stor karlstorlek och mannen skulle vara jättefin i den men jag bävar för hur mycket garn som skulle gå åt. Nej det blir i vilket fall som hellst en senare historia.

7 kommentarer:

Joanna sa...

Snyggt! Sån tröja vill jag ha.
Jag tror att jag ska använda ett hemmafärgat fabelgarn tlll aprilsockorna. Det var grått från början och nu är det rött.

Clara sa...

Jättesnyggt, verkligen! Färgen är underbar, och mönstret också.

teresa sa...

Jättefin!! det är ju så roligt att sticka åt barn - inte samma evighetsprojekt som åt vuxna. Å så är ju de (barnen) oftast söta i allt.
Grattis till ljuvliga valpar!

Anonym sa...

Jättesnygg, verkligen!!

Åsa sa...

Så fin den lille gossen ska bli i den tröjan. Det är så roligt att sticka till barn. Mönstret blev så himla snyggt.

Eva i Halmstad sa...

Riktigt snygg tröja , både färgen och modellen tilltalar mej.
Eva.

Dödergök sa...

Tack så mycket! Det är kul att sticka någonting som är lätt att använda men som ändå är snyggt. Dessutom gillade ungen tröjan och det är verkligen ett plus. :)