onsdag 22 augusti 2007

Mysig förmiddagDet blev en ganska tidig morgon idag med fast vi inte hade några tider att passa. Vi passade på att åka ut på det riktiga landet till svärmor och ta en lång solig morgonpromenad och knycka lite grönsaker av henne. Själv har jag snart skördat allt i mina land, de är ju inte så stora. Kvar har jag underbart vackra Störpurpurbönor, Bondbönor, Lök, Persilja, Sallad och div. sommarblommor. Planer börjar redan smidas inför nästa år. Just nu lutar det åt ett svenskt tema, med mandelpotatis, kultursorter av morot och rödbeta, vaxbönor, ringblommor mm. Dessutom blev jag väldigt nyfiken på Sparrisärt när jag såg hur otroligt vacker den är i verkligheten med sina röda blommor. Som tur är har jag en hel vinter på mig att fundera.


Idag kom mitt garn från Garnkorgen .
Bara sockgarn visserligen men jag blev väldans glad och nöjd ändå. Nu har jag massor att göra när mannen åker bort och jobbar nästa gång, vilket tyvär blir alldeles för snart igen.
Jag har ju lovat systern och systerdottern presenter men garnet kommer absolut att räcka till minst två par sockor till mig själv också. Lycka!

4 kommentarer:

Freja sa...

Vilka vackra bilder, färgerna är helt underbara. Hur går det med tvåändströjan föresten, har du lagt det projektet åt sidan?

Så undrar jag var du hittade regnbågsgarnet och om du tror det kan användas till en tröja åt en liten tjej? Var på stan idag men hittade inget bra garn.

Dödergök sa...

Å tack!
Jag är ju klar med ärmarna så nu ska jag fundera på hur resten av jackan ska se ut, ingen idé att förhasta sig när jag lagt ner så mycket jobb på ärmarna liksom... :)

Regia heter garnet och jag stickade på stickor 2 men 2,5 funkar också bra så bara man har tålamodet går det nog jättebra att sticka barntröja i det. Det sticks inte iaf men det är ett ganska tunnt garn.

Mian sa...

Läckra bönor, såna vill jag odla nästa år!

Dödergök sa...

Purple Queen tror jag att sorten heter, jag har tappat bort påsen, fröna kommer från Impecta iaf. Väldigt goda är de också.