torsdag 16 augusti 2007

Regnbågsrandigt och önskningar

Alltså det här med självrandigt igen...
Jag stickar ett par regnbågsfärgade långstrumpor till systersonen, jag hoppas att de blir så långa att de blir bra att ha i stövlarna till hösten. Jag stickar båda två samtidigt enligt toe-up principen för att utnytja garnet maximalt (och för att komma ihåg hur man gjorde), jag har verkligen ingen lust att köpa mer av det där garnet. Egentligen tycker jag att idéen med regnbågsrandiga sockor är jättegullig till ett barn men problemet är just det att det inte är rena regnbågsränder utan färgen är flammig innuti ränderna. Jag skulle gärna hitta ett rent randigt garn i regnbågsfärger, då kanske jag till och med skulle kunna tänka mig ett par regnbågssockor till mig själv.

Annars har jag mest roat mig med div. hushållssysslor idag, dessutom har jag skrivit önskelistor på garn från div. nätbutiker. Man kan ju alltid drömma iaf! :)

Här kommer lite av det som står på min önskelista;
Den här kjolen från födelsedagsboken "Sticka romantiskt modernt och kvinnligt" är bara så snygg! Jag är lite skeptisk till garnkvallitén men jag tänker nog slå till, men i så fall i den här ljungfärgen.

Är det någon som har stickat nåt i Kauni Lace? Jag blev sugen på en höstsjal i mörk oliv. Frågan är hur mycket man behöver och om det är mjuk nog att ha mot halsen?

Sen har vi ju det där sockgarnet som jag bara måste ha, men det får dröja en stund till...


Det här kulturtantslila blev jag helt frälst på också när jag surfade runt, frågan är vad man ska göra av det, hur många sjalar kan man ha egentligen?

Nej nu ska jag återgå till mitt sockstickade systern åker hem på söndag och då är det tänkt att sockorna också ska få¨följa med, vi får se hur det blir med den saken...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh! Den kulturtantslila är JÄTTESNYGG! Jag har sett den i verkligheten också, och den ligger på min önskelista till hösten... tillsammans med "BC Verde Adriana" (som är lite grönare i verkligheten). Funderar på något radnigt....

Det är föresten samma kvalitet som jag använt i min top-down-kofta. Det gick åt lite mindre än 4 hg till en kofta i ca strlk 36.

Anonym sa...

Regia har ett regnbågsrandigt garn med klara färger och skarpa "gränser". Hur breda ränderna blir bneror förstås på antalet maskor, men jag tycker garnet är härligt! jag håller på med ett par Jaywalker i det garnet. Färgglatt, minst sagt. :)

Anonym sa...

Jag tycker att Kauni Lace är lite vasst i nystanet men jag vet inte om det blommar och blir mjukare när man blockar. Den olivgröna är jättesnygg!! :)

lillstrumpa sa...

Jag har också spanat in den kjolen men varit lite skeptisk till garnet. Blir spännande att se vad du tycker om du bestämmer dig för att sticka den. Jag tror den skulle bli riktigt snygg i ljunglila!

Anonym sa...

Jag gillar ockå det kulturtantslila garnet, det ser alldeles underbart ut! Kan se det framför mig som bolero eller kofta...

Åsa sa...

Gå in och titta på marias hobbysida så får du se kjolen i ljungfärg. Jättesnygg. www.annamaria.typepad.com

Anonym sa...

Jag håller med dig, jag älskar randigt, men inte flammigt!

Dödergök sa...

Vad roligt med så mycket respons! :) Jag har faktiskt beställt lite garn idag men "bara" sockgarn. Tack för alla tips!