fredag 9 november 2007

Avlivad myt om en viss persons pysslighet

Det känns som att det är dags att avliva en myt jag skapat kring mig själv här i bloggen. Myten om att jag är så jäkla händig och pysslig och att mitt hem är tipp topp från golv till tak. Så är inte fallet. Jag är visserligen händig och pysslig och jag tycker om att ha fint och städat men med två katter och två hundar och en kanin fungerar det inte alltid i praktiken. Just nu ser det för hemskt ut i vårat sovrum och jag hade tänkt ägna den här helgen åt storröjning och diverse pyssel men jag känner mig oinspirerad. Med snöblandat regn mot rutan och ungefär 200 kg tvätt att ta hand om känner jag mig inte så pysslig och donig. Det enda som är klart i sovrummet är fönstret, med fina nya gardinerna från hemtex och amarylliskrukorna.
Det här en en sak som jag borde ägna mig åt. Att klä om min toppenfina röda träsoffa. Jag fick den alldeles gratis för ett par år sedan och jag har älskat den ömt ända sen dess men den har hela tiden behövt ny stoppning och ny klädsel. På bilden ser den ut så som den gjort det senaste året, jag har lagt på en gåsögonmatta som jag vävt och visst är det fint men inte fint så där på riktigt som jag skulle vilja. Så förra veckan tog jag tag i saken, fixade fram skumgummi, häftpistolen och tyg. Jag ska klä den med gamla vita daldrällsdukar som jag köpt på loppis. Sen visade det sig att skumgummit inte räckte och att stiften till häftpistolen hade tagit slut. Så nu står det där halvfärdigt och fult. Nä jag måste ta tag i det här, imorgon. Idag tvättar jag de 200 kilona tvätt och sen bär det av hem till mamma o pappa på finmiddag. Men imorgon då ni, då blir det andra bullar!
Trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, nu fick jag en spark i baken. Tänkte nämligen klä om köksstolarna. Perfekt uppgift för en lördag. :)
Trevlig helg du med!

Åsa sa...

Det är så mycket roligare när det inte finns en massa måsten. Själv ska jag ägna helgen åt slalomskidorna.Här vräker snön ner. Ha det så gott i helgen.

Anonym sa...

Haha, jag blev själv utmanad av Persilja att visa upp foton på min hem då det är stökigt... Har inte vågat ännu, eller vågat och vågat, men jag känner mig duktigare om alla tror att jag är duktig och inte en slarvmaja som vadar i tyger och knappt har sett golvet i arbetsrummet på jag vet inte hur länge.