måndag 12 november 2007

Hängig gök finner tröst i hemligt alpacagarn

Idag när jag kom hem på lunchen låg det ett paket och väntade på mig. Mitt andra hemlispaket. Det innehöll en liten väska och tre fin fina nystan drops alpaca i en melerad olivgrön nyans. Jättefin färg.
Tack snälla hemliskompis det var precis vad jag behövde idag!
Jag har ingen aning om vad jag ska göra med garnet men jag funderar på att köpa till några fler nystan och sticka mig en liten kofta eller en långärmad bolero. Någonting att sätta tänderna i efter jul kanske?

Jag känner mig lite hängig för tillfället, ingenting är riktigt så där roligt som det borde vara och energin är ganska låg. Men förhoppningsvis går det över snart. Lite långpromenader, lite te och en hel del stickning och hundpussar brukar hjälpa.

Jag har stickat klart de tvåändsstickade sockorna idag och fäst trådarna, nu ska jag bara valka dem sen är de klara! Nu har jag bara si så där 100 pågående projekt kvar på listan men jag betar av dem ett efter ett.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej!
Hoppas du är piggare idag :) Mycket garn, gott om tid och gosiga barn brukar ha önskad effekt för mig, men hundpussar fungerar säkert precis lika bra.
Jag skulle sååå gärna vilja lära mig tvåändssticka, men jag hittar ingen i min närhet som kan lära mig det. Du har inte möjligtvis något boktips jag kan använda istället?

Hälsningar,
/Anitha

Eva i Halmstad sa...

alpaca fungerar utmärkt till de mesta :)

Linda sa...

Skönt att höra att det finns många projekt på gång samtidigt. Ger mig nästan lov att själv starta ännu ett nytt!

Dödergök sa...

Anitha! Kul att du är intresserad av tvåändsstickning men tråkigt att du inte har någon i din närhet som kan lära dig.
Bästa sättet att lära sig är nog att gå en kurs eller att lära sig av någon som kan men det finns en jättebra bok som jag använder mig av på mina kurser. "Tvåändsstickat vackert slitstarkt varmt" av Birgitta Dandanell.
Boken innehåller allt som man behöver lära sig men det är skriven på en ganska hög nivå.

Eva! Jag håller med, alpaca kan pigga upp den allra gråaste dag!

Linda!Jag vill så gärna börja på någonting nytt jag med men nu är jag diciplinerad och betar av mina WIP:s ett efter ett...