fredag 2 november 2007

Ett ljus i mörkret

Kände att det behövdes lite stämningsbilder idag. Huga vad mörkt det är ute! Det kunde gärna få komma lite snö nu.
För ett tag sen förvarnade jag er om att det kommer att bli en hel del julpyssel här i bloggen. Jag är ingen tomteröd person, det är mer sånt här som är julpyssel för mig. Amaryllis med mossa i zink-kruka, med lite koncervburks pynt och återvunnet randigt snöre.
Som en liten vilopaus från div tvåändsstickning och finmaskiga sjalar kan ett par helt vanliga sockor i fabel till mannen kännas väldigt inspirerande. Det jag tror att det blir dom som får min uppmärksamhet ikväll. Jag har vävt idag igen och imorgon bitti ska jag kliva upp med tuppen och bära 14 kg ingredienser till en bagarstuga och sen blir det tunnbrödsbak för hela slanten. Resårstickade strumpor är precis vad jag behöver för att ladda batterierna. Kanske blir det lite te och svensk deckare på tv också. Eller så somnar jag.Trevlig helg på er alla!

3 kommentarer:

Majtjho sa...

Visst är det roligt med julpyssel. Gillar inte heller massor av tomtar och dylikt, men att pyssla finfina saker till julen är aldrig fel.

Clara sa...

Vackert julpyssel du gör. Visst är det så att det finaste julpynten är de som är mysiga, och inte de som syns mest och skriker?

Kajsa sa...

Vilka härliga sockor, riktigt snyggt och stilrent garn!