lördag 10 november 2007

Osynliga fynd och utfört jobb

Idag är det synd att jag inte har någon kamera för då hade jag kunnat bevisa att jag faktiskt gjort det som jag utlovade igår. Jag har äntligen klätt om min röda träsoffa och jag är så stolt och nöjd. Det blev så fint med de vita daldrällsdukarna som klädsel och totalt har jag kanske lagt ut 40 spänn för en helt ny soffa. Fynd kallar vi det.
Jag har gjort andra fynd idag också, mannen och jag har varit lite hundlediga och därför har vi passat på att gå en loppisrunda och dessutom har vi tagit en långfika med "pingstvännerna".

Jag fyndade två böcker; Växtfärgningsbibeln "Växtfärgning" av Gösta Sandberg och den fin fina klassikern"I vävstolen" från 1938. Dessutom hittade jag perfekta svarta platta trähandtag till en väska som jag planerar att sy i veckan. Jag hittade ett jättefint örngott hemma hos mamma när jag letade matt-trasor förra veckan och det måste bara bli en väska. Ett vitt och rött retrotyg med pepparkaks-måtts-hjärtan och bommor. Nu ska jag bara hitta ett fodertyg som passar.

Hur går det med stickningarna då? Jo åt rätt håll iaf. Nu har jag två stycken tvåändsstickade halvvantar till mamma som bara behöver lite tummar och trådfästning sen är de klara. Jag har ungefär två halva tvåändsstickade sockor, en hel och några cm på ett skaft av mannens grå fabel sockor. Sen har jag en halv vit och röd tvåändsstickad vante med krus och en början till en tvåändsstickad vante med gotländskt ros-mönster. Dessutom ligger en candleflame och en påfågelsmönstrad halduk och ropar på mig i min dödergökspåse. Men ingenting känns hopplöst och tills på torsdag då jag har nästa kursträff borde jag åtminstånde vara klar med en socka och en utav vantarna, men då får jag nog sluta blogga nu och börja rota i stickkorgen istället. :)

2 kommentarer:

Tex sa...

Vad härligt kreativt det låter!

Susilull sa...

Visst är det skönt när man får gjort det man tänkt! Har kommit på att bloggen är ett bra sätt att sätta lite press på si g själv ibland!
Ha det bra!